El projecte d’una sabata ‘dos en un’ s’endú el concurs Joves amb idees 2010 del Vendrell

alt
07/05/2010 - 10:58h

L’EINA, l’oficina de promoció empresarial del Vendrell, ja ha lliurat els premis del concurs Joves amb idees 2010, que s’inclou en un conjunt d’activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament per fomentar l’esperit emprenedor entre els més joves del municipi. En concret, a través d’aquest concurs es pretén que els alumnes dels instituts potencïin la seva capacitat creativa i emprenedora, i es premien les propostes més innovadores i viables.
El jurat dels premis va ser presidit pel director de la Càtedra sobre el Foment de l’Emprenedoria i la Creació d’Empreses de la URV de Tarragona, Pere Segarra. El primer premi va ser per al projecte titulat ‘Only heels’, de Núria Cid, Anna Álvaro Saperas i Sara Riba, de l’IES Baix Penedès. Consisteix en una sabata ‘dos en un’; és a dir, es tracta d’unes sabates, concretament d’unes ballarines, amb una doble funció: es poden portar com a ballarines o se’ls pot incorporar una petita peça perquè faci de taló. Aquest premi estava dotat amb 400 euros.
altEl segon premi va ser per al projecte ‘Plate holder’, de Marta Tutusaus, Kevin Pascual, Joan Corrons i Alba Espina, també de l’IES Baix Penedès. Consisteix en una superfície en forma de plat que té un espai per subjectar una copa o un got i un altre per posar-hi el plat. L’objectiu del projecte és no haver de tenir les dues mans ocupades mentre algú es troba en una festa, una convenció, una celebració… En aquest cas, els autors van rebre una dotació econòmica de 300 euros.
altEl tercer premi va ser per al projecte ‘Ature Shower”, d’Ivet Carbajo, Àngels Torras, Tània Quirós i Ainara Campoy Pizarro, alumnes del Col·legi Sagrat Cor. Aquest projecte consisteix en un mòdul mòbil de dutxa individual, de forma cilíndrica, amb una funda incorporada i de plàstic per agilitzar-ne el transport. També incorpora un filtre de sorra per tal de netejar les aigües grises i poder-les destinar a reg de jardins, plantes…, de manera que es pren consciència del medi ambient. La dotació del premi era en aquest cas de 150 euros.
altD’altra banda, també es va lliurar a l’EINA el Premi CIT, a la idea de negoci més vinculada als recursos propis del Vendrell. Amb una dotació de 100 euros, va ser per al projecte ‘Anem-hi’, de Maider Garrido, Sandra Gómez, Núria Aulèstia i Laura del Castillo. Aquest projecte consisteix en la posada en marxa d’un centre que ofereix la possibilitat d’estudiar i prendre alguna beguda o menjar alhora.

També et pot interessar

Comentaris