Tres vots aproven una moció pels encausats per delicte electoral a Vilafranca

28/04/2010 - 17:24h

El ple de dimarts va aprovar una moció presentada per la CUP a favor dels deu encausats per delicte electoral per manifestar-se en contra de la constitució europea el 19 de febrer del 2005.  La moció, però, va ser aprovada amb només tres vots a favor (ERC, CUP i ICV) ja que tots els altres grups es van abstenir. El regidor de la CUP Xavier Navarro no va votar perquè ell és un dels encausats, no per aquest cas sinó en un altre al qual també feia referència la moció.
El text va anunciar que els encausats seran jutjats el dia 1 de juny i que, per això, la CUP demanava el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. L’alcalde, Pere Regull, va comentar que la moció estava mal plantejada “perquè s’ha de tenir molt clar el concepte de legalitat. Si CiU sortim a manifestar-nos durant la jornada de reflexió, ens tocarà el rebre. La llei s’ha de fer complir o canviar”. Per la seva banda, el portaveu socialista, Ramon Zaballa, va manifestar que la moció estava escrita en un llenguatge que “no sabem si busca el consens o marca la diferència perquè hi ha coses que no compartim”.
Finalment, doncs, la moció va ser aprovada per l’abstenció de la majoria de grups menys ERC, ICV i la CUP que van votar-hi a favor.

També et pot interessar

Comentaris