Acte de lliurament dels premis literaris Sol Ixent 1904

28/04/2010 - 10:25h

La coral Sol Ixent 1904, el CEIP Sants Abdó i Senén i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Pla han organitzat el 5è Certament Literari Sol Ixent 1904. Aquesta nova edició ha vist un increment en el nombre de treballs en totes les categories. Finalment ha comptat amb una vuitantena de treballs al voltant del tema d’enguany, la música.

El jurat, encapçalat per David Dot, el van formar diferents personalitats relacionades amb el món de les lletres i de l’art, Sílvia Arniches, Glòria Lloret, Ramon Nadal i Àlex Cabré. La representant de la coral i de l’escola, Montse Urpinell, i la regidora de Cultura, Dolors Chacón, també en van formar part.
Els guanyadors del concurs d’enguany a la categoria A, de cicle inicial, en prosa va ser Leonor de Miguel amb “La capseta de música” i en poesia, Neus Casas amb “Els rodolins de la flauta màgica”. A la categoria B, de cicle mitjà, en prosa, Luna M. Valvano amb “El nen músic” i en poesia l’Arnau Romagosa amb “Els instruments”. La categoria C, corresponent a cicle superior, en prosa el guanyador va ser Ricard Colomé amb “La història d’un piano” i en poesia, Xènia Claver per “L’orquestra”. La quarta categoria, la D de juvenils, va tenir com a guanyadors, Iris Torruella amb “Les notes i els seus amics”, en prosa. La categoria d’adults, la E, va tenir Pere Queraltó com a guanyador amb “La banda sonora de la nostra vida” en prosa i en poesia a Cristòfol Pons amb “M’ha dit”.
Com ha novetats d’enguany, s’ha comptat amb la participació dels alumnes de P3, P4 i P5 del CEIP Sants Abdó i Senén duent a terme un dibuix. També es va fer un concurs paral•lel per determinar quin seria el logotip que presidirà les properes edicions del certament, resultant-ne guanyadora l’alumna de cinquè, Anna Olivella.
Els organitzadors han valorat l’edició d’enguany “de forma positiva, tant pel què fa a la participació com a les diferents col•laboracions durant la celebració d’entrega de premis en què van actuar la coral infantil Nin Non i la col•laboració de Pau i Joan Puig amb els seus tocs de saxo i trompeta.

També et pot interessar

Comentaris