El XXX Festival Pau Casals s’inaugurarà amb composicions inèdites del mestre

alt
28/04/2010 - 08:33h

La primera audició mundial de la integral de les obres per a violoncel i piano de Pau Casals serà l’esdeveniment que obrirà la 30a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell. El prestigiós certamen anual a l’Auditori Pau Casals del barri marítim de Sant Salvador tindrà lloc del 10 de juliol al 28 d’agost. El concert d’obertura anirà a càrrec del violoncel·lista Lluís Claret (a la foto), que serà l’encarregat de presentar mundialment peces inèdites del compositor català. A banda d’aquesta primícia, el festival continuarà amb la seva aposta per la gent de casa amb noms com l’esmentat Claret, Jordi Saball o Albert Giménez, i la presència de figures internacionals com el guanyador del premi Rostropovich, Gary Hoffmann, Igor Ardasev.
El Festival Pau Casals té la voluntat d’oferir un bon producte musical tot combinant a gent de casa amb figures internacionals sempre amb el violoncel com a fil conductor. Enguany, com s’ha apuntat, presenta també la citada novetat mundial, es tracta de la primera audició mundial de la integral de les obres per a violoncel i piano de Pau Casals. Unes composicions inèdites que han sortit a la llum gràcies a la investigació de Xosé Avinyoa, Núria Ballester, l’editorial Boileau i el patrocini del Centre Robert Gerard per la promoció i difusió del patrimoni musical català. L’encarregat de presentar-les serà el violoncel·lista català Lluís Claret, qui ha destacat la gran capacitat de Casals per composar. Es tracta d’unes peces curtes, ‘de saló’, influenciades per la música francesa del moment. Quatre de les peces es van crear quan el músic català tenia només 18 anys.
Tant Lluís Claret com Gary Hoffmann han estat condecorats amb el prestigiós premi Rostropovich i representen el model del festival que pretén combinar a artistes nacionals amb interprets estrangers. En aquest sentit cal destacar la presència de l’orquestra Acadèmia 1750, l’orquestra Camerata XXI, Jordi Savall, el pianista Igor Ardasev, el violoncel·lista Petr Nouzovsky o el trio Guarneri.
En total, els concerts oferts del 10 juliol al 28 d’agost arribaran a la quinzena d’audicions, amb un pressupost total de 230.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris