ACC1Ó presenta al Centre Àgora els recursos que posa a disposició de l’empresa per internacionalitzar-se, innovar i millorar l’estratègia empresarial

alt
28/04/2010 - 08:24h

Aquest dimarts va tenir lloc al Centre Àgora la presentació de prop d’una vintena de programes que ACC1Ó, l’agència de suport a la competitivitat de l’empresa catalana, adscrita al Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, posa a l’abast de les pimes i les microempreses catalanes. La jornada va ser inaugurada per Dolors Rius, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, que va aprofitar per posar de relleu l’esforç que des del Centre Àgora s’està duent a terme per desenvolupar programes de consolidació i creixement de les empreses.
La presentació dels diferents programes d’ACC1Ó per fomentar millora de la competitivitat empresarial va anar a càrrec de Jordi Castells, Cap d’Informació i Orientació Empresarial d’ACC10/competitivitat per l’empresa.
Castells va posar l’accent en la necessitat per part de les empreses en el reforç de dues àrees d’expertesa: la innovació empresarial, entesa com la capacitat de crear diferència i la internacionalització, entesa com la capacitat de vendre al món global.
En l’àmbit de la internacionalització, ajuts que van des de 12.000 euros anuals per contractar a un júnior en comerç internacional, a 18.040 euros per elaborar catàlegs, realitzar viatges de prospecció a l’estranger, participar en fires, en són alguns exemples.
Per fomentar la reflexió estratègica de l’empresa i incidir en la millora de la seva gestió, programes com Focus, Diagnosi Alpha Competitivitat i 360º, són algunes de les eines que ACC1Ó posa a l’abast de l’empresa, mitjançant l’acompanyament de consultors experts.
Finalment, per impulsar la innovació empresarial, es proporcionen crèdits de 100.000 a 900.000 euros per finançar el 100% del projecte innovador, a un interès fix del 1,75%, entre d’altres ajuts.
El Centre Àgora pretén, amb l’organització d’aquest acte, posar aquest recursos en coneixement de les empreses del Penedès, a la vegada que es posa a la seva disposició per ajudar-les a beneficiar-se’n.

Comentaris