Castells de set dels Castellers de Vilafranca a Tolosa

26/04/2010 - 07:48h

Els Castellers de Vilafranca van actuar el divendres 23, diada de Sant Jordi, i el dissabte 24 a Tolosa, capital d’Occitània, en el marc dels actes de l’Any Catalunya a França organitzat per l’Agència Catalana de Turisme.

L’expedició dels Verds la van formar un centenar de castellers de totes les edats, que van oferir als ciutadans de Tolosa diverses actuacions de castells de set. La primera actuació va tenir lloc el dia 23, a dos quarts de cinc de la tarda, en la no més indicada plaça de Saint-Georges del centre històric de la ciutat. Els castells realitzats en aquesta primera presentació van ser la torre de sis, el tres de set i el vano de cinc, amb les banderes occitana i catalana. Més tard, a les sis de la tarda, i amb una gran cobertura mediàtica per part dels mitjans de comunicació locals, van portar a la mateixa plaça el tres de set, la torre de sis, tres pilars de quatre i el pilar de cinc, coronat amb la bandera d’Occitània.
A l’endemà dissabte, els de Cal Figarot van comptar amb la incorporació d’alguns castellers més a l’expedició. Van realitzar la primera actuació del dia al florit parc Jardin des Plantes, a dos quarts d’una del migdia, on hi van descarregar el tres de set, el quatre de set, la torre de sis i el vano de cinc, amb les banderes dels respectius països. A les quatre de la tarda, van tornar a la plaça de Saint George i davant d’un nombrós i entuasiaste públic, van realitzar l’actuació més complerta realitzada a Tolosa fins a la data amb el tres de set, quatre de set amb l’agulla, torre de sis i vano de cinc, una vegada més coronada per les banderes dels dos pobles.
Sens dubte les quatre actuacions realitzades en només dos dies han suposat una bona preparació pels castellers en aquest inici de temporada i per anar bregant la fornada de nous castellers que s’han incorporat a la colla aquest any.
El proper cap de setmana els Joves dels Castellers de Vilafranca tornen a Occitània, en aquest cas a Carcassona, per participar en el festival de les cultures occitana, basca i catalana La Trivalako.

També et pot interessar

Comentaris