Pere Rovira demana la dimissió de tot l’equip de govern dels Monjos

23/04/2010 - 10:21h

L’equip de govern dels Monjos vol aprovar en el ple de dilluns de forma provisional el POUM del municipi. Tot i així el veí Pere Rovira no els hi està posant fàcil la feina ja que, gràcies a les seves denúncies, per presumptes irregularitats del POUM la Fiscalia de Barcelona ho està investigant. Recordem que Rovira ha demanat en diverses ocasions que el POUM es declari nul de ple dret.
Antecedents
Segons Rovira, el pla presenta irregularitats perquè els que eren arquitecte i aparellador municipal són dos dels socis administradors de l’estudi Hèlix, estudi al qual es va encarregar el pla general. Segons Rovira, això és incompatible i i l·legal i per això en va informar a la Fiscalia, que està estudiant el cas d’ofici. Tant l’Ajuntament com els implicats sempre han negat aquestes presumptes irregularitats.

A tot això se li ha d’afegir una discussió entre CiU i l’equip de govern durant l’últim ple municipal perquè l’Ajuntament havia pagat 20.880 euros d’un informe encarregat al bufet d’advocats Cuatre Casas per tal d’intentar aclarir les presumptes irregularitats. Segons Girona, aquest informe afirma que el govern no ha comès cap irregularitat en l’adjudicació del POUM a l’estudi Hèlix però CiU no veu clar que sigui l’Ajuntament qui hagi de pagar un informe per defensar-los.
Cal recordar que la Fiscalia encara no ha emès la seva resolució i que, segons ha explicat Pere Rovira, el Col·legi d’Arquitectes no li dóna validesa a l’informe encarregat per l’Ajuntament. A més a més, sempre segons Rovira, l’Ajuntament no tan sols ha pagat aquests gairebé 21.000 euros de l’informe sinó que també ha donat 12.000 euros en provisió de fons per pagar un prestigiós advocat penalista.

Per explicar la situació i donar la seva versió dels fets, Rovira està enviant aquests dies una carta oberta als veïns dels Monjos. Abans d’explicar tots els antecedents, Rovira vol deixar palès que sobretot respecta el dret a la presumpció d’innocència “de totes les persones que al·ludiré”.
Seguidament Rovira explica els antecendents pels quals s’ha arribat a la situació actual i vol deixar clar que ell no lluita contra ningú sinó que lluita “per tal que prevalgui la legalitat”. Rovira apunta que és cert que ell s’ha buscat un prestigiós bufet d’advocats per defensar la seva causa però vol deixar clar que “el cost d’aquest bufet l’he pagat jo i en canvi l’Ajuntament es busca un altre bufet caríssim pagat per tots els veïns”.

Segons Rovira s’ha de saber que les qüestions de contrac-tació per als ajuntaments “les resol gratuïtament la Junta Consultiva de Contractació Administrativa de Catalunya, un organisme neutral. Perquè no s’hi ha acudit?”. Segons Rovira si fos cert que no hi ha cap irregularitat comesa per l’Ajuntament “perquè llavors les dues persones de l’estudi Hèlix, després de tants anys, han hagut de deixar els càrrecs com a tècnics municipals?”.

Per Rovira “hom no pot ser jutge i part” i està clar que l’Estudi Hèlix va ser adjudicat “a dit sense cap mena de concurs”. A més a més, Rovira considera que si dilluns es porta al ple l’aprovació provisional del POUM “cal que quedi clar que la secretària seria la responsable de l’informe que s’hauria de fer públic”. Per totes aquestes qüestions, i moltes d’altres, Rovira considera “escaient” la dimissió de tot l’equip de govern, amb el seu alcalde al capdavant

També et pot interessar

Comentaris