David Sanborn i Marcus Miller seran les figures més destacades del Caixa Penedès Vijazz d’enguany

23/04/2010 - 09:57h

Els Tastavins han presentat aquesta setmana el programa musical pel proper Caixa Penedès VIjazz , que serà un dels principals atractius del festival que se celebrarà Vilafranca els propers 2,3 i 4 de juliol. Coordinat per Carles Ocaña, director artístic del Vijazz, el programa inclou fins a una desena d’actuacions on tenen cabuda una gran varietat dels estils que es poden apreciar dins la música jazz.
Tal i com va anunciar Ocaña en la presentació del festival, David Sanborn i Marcus Miller seran els caps de cartell d’un certamen que enguany presenta novetats destacades, com el canvi d’escenari del concert inaugural del festival, que se celebrarà a l’escenari principal de la plaça Jaume I.
Sanborn, que actuarà el diumenge a la nit, és un dels saxofonistes amb més renom dins el món del jazz, no en va ha estat reconegut amb diferents premis Grammy al llarg de la seva trajectòria. Després de 10 anys, tornarà a Catalunya per presentar el seu darrer disc “Only everyting”, basat en cançons del desaparegut Ray Charles, en una actuació on estarà acompanyat de Joey DeFrancesco.
Per la seva banda, el prestigiós baixista Marcus Miller actuarà dissabte a la plaça Jaume I, on oferirà l’espectacle “Tutu Revisited”, que commemora l’obra que va composar i produir juntament amb Miles Davis.
A més de David Sanborn i Marcus Miller, el programa del Caixa Penedès Vijazz es completarà amb les actuacions del nou quartet del gran i camaleònic pianista Kenny Barron, que en la seva visita a Vilafranca actuarà acompanyat de David Sanchez; del Miguel Zenon Quartet, el grup amb qui el saxofonista presentarà el seu darrer treball “Esta Plena”, que va estar nominat a dos premis Grammy el passat 2009; els Tingvall Trio, una de les novetats més, i els grups nacionals DeDiego Brothers i l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics.
Una de les novetats més destacades del Caixa Penedès d’enguany serà l’actuació, per primera vegada al festival, d’un grup europeu de jazz que tindrà com a protagonistes els escandinaus Tingvall Trio, un conjunt que amb només tres discs al mercat s’ha convertit en un dels grups per a piano de referència arreu d’Europa.
Tal i com ja es va fer en les passades edicions del Caixa Penedès Vijazz, totes les actuacions seran gratuïtes, malgrat que per disposar d’una cadira per veure l’espectacle s’haurà d’estar en possessió d’un dels tiquets degustació que es vendran a la fira de vi del Vijazz.
L’escenari de la plaça Jaume I serà també enguany una de les ubicacions màgiques dels concerts que any rere any han convertit Vilafranca en una referència per als amants de la música jazz. Aquest estil s’ha convertit en un dels principals protagonistes de l’inici de l’estiu penedesenc, i s’ha posicionat com un perfecte company del vi amb el qual s’ha demostrat marida a la perfecció. Tal i com va destacar Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins, Vilafranca s’ha convertit en la “porta” dels artistes de jazz a les seves gires europees.

També et pot interessar

Comentaris