L’alcalde de Puigdàlber justifica el trencament del pacte amb el PSC-PM

23/04/2010 - 08:07h

Arran de la nota de premsa enviada pel grup municipal del PSC i apareguda la setmana passada en aquest setmanari, a través de la qual es denunciava el trencament del pacte de govern que formaven fins ara a Puigdàlber CiU i PSC-PM amb el cessament de les funcions del fins aleshores regidor Harry Ebinger. L’alcalde d’aquest municipi, el convergent Pere Ferrer, ha explicat el motiu del trencament.
En una nota Ferrer diu que “el passat 9 d’abril vaig decidir rellevar del càrrec de primer tinent d’alcalde, membre de la Junta de Govern i de totes les regidories delegades al senyor Harry Ebinger per haver-se excedit en les seves atribucions causant un greu conflicte, en no haver entès fins on arriben les atribucions que tenia delegades”. L’alcalde continua explicant a la nota que “aquest regidor només mirava pels interessos de partit i no pas pels municipals, així com per l’escassa o nul·la informació que em facilitava de les seves gestions, havent-me d’assabentar per terceres persones de fets ocorreguts en alguna de les seves àrees, a part d’alinear-se més amb el grup de l’oposició que no pas amb la resta de grup del qual formava govern”.
Ara un ple extraordinari, encara sense data establerta, haurà de donar compte del cessament d’Ebinger de l’equip de govern i de totes les carteres que portava fins ara. L’alcalde explicarà davant del ple els motius d’aquest cessament. Pel que fa a les carteres, el mateix alcalde es responsabilitzarà de les de Medi Ambient i Parcs i Jardins, Amadeu Desola portarà les carteres de Joventut i Esports i finalment, Maria Elias es responsabilitzarà de Turisme.
Amb aquest cessament, l’Ajuntament de Puigdàlber el governarà CiU amb tres regidors i amb minoria ja que a l’oposició quedaran els tres regidors d’Independents Units per Puigdàlber (IUP), que va ser la llista més votada a les municipals del 2007 amb el seu cap de llista Manel Carrera, que el juny de l’any passat va abandonar el consistori, i el regidor cessat del PSC-PM, Harry Ebinger.
Puntualitzacions
D’altra banda, i fent referència a la notícia apareguda la setmana passada al 3d8, vol puntualitzar que Pere Tutusaus des de fa dos mesos ja no és el president de CDC a Puigdàlber. L’actual president de CDC d’aquest municipi és el regidor Amadeu Desola. Tutusaus ha explicat que el contenciós que tenia interposat contra la Generalitat -i no pas contra l’Ajuntament- es va deixar caducar de forma voluntària. A la secció d’opinió hi ha una carta seva on explica la seva postura.

També et pot interessar

Comentaris