El 17è Dia del Graller dóna protagonisme als alumnes de gralla

22/04/2010 - 14:45h

El Dia del Graller es reinventa any rere any i tot i que l’esquelet bàsic de la festa manté l’essència del primer dia per a l’edició d’enguany, la 17a, es preveuen alguns actes que li donen un matís diferent i interessant.
D’entrada, ja el primer dia, Sant Jordi, la Coordinadora de Grallers ha inclòs en el programa la instal·lació de punts musicals al carrer Galceran, plaça Constitució i la Parellada. En aquests punts hi haurà alumnes d’instruments tradicionals d’escoles de música de l’Alt i el Baix Penedès que estaran acompanyats de grups de grallers.

L’endemà, dia 24, Blas Coscollar presenta el seu darrer llibre, Músicas para instrumentos tradicionales. L’autor participarà en un debat al costat dels Dulzaineros del Bajo Aragón i l’antropòloga Josefina Roma. Serà a l’auditori de Vinseum a dos quarts de dotze del migdia. A la una, el grup aragonès farà un concert a la plaça Santa Maria.
A les sis de la tarda es farà la tradicional cercavila amb el “convidat de pedra d’enguany”, el Ball de San Roque, de Ferreruela de Huerva, a Terol. A la mitjanit, carajillo-concert a Cal Figarot.
El diumenge arrencarà a dos quarts de dotze amb la cercavila de grups, enguany trenta, per començar el concert a la plaça Jaume I. A la mitja part, homenatge al graller Eduard Vericat, de Torredembarra. Durant tot el matí, fira de luthiers i artesans. Entre els participants hi haurà Pol Feixas, de Torelló, que presentarà una gralla d’alumini, i Paco Bessó, d’Alfàs del Pi, que presentarà una gralla de resina plàstica.
El Dia del Graller 2010 finalitzarà amb un concert a dos quarts de set de la tarda a Cal Bolet. Sobre l’escenari, dos joves músics, Jordi Mestres i Pere Olivé, que han unit la gralla i el timbal per buscar les diverses possibilitats a la música contemporània interpretada amb instruments tradicionals.

També et pot interessar

Comentaris