L’ús del web 2.0, objectiu del comerç de Vilafranca per millorar els negocis

21/04/2010 - 17:06h

L’ús als comerços d’aplicacions 2.0 com les xarxes socials, els blogs o els serveis d’allotjament de vídeo poden impulsar la promoció de l’empresa i poden ajudar als negocis a captar més clients a Internet. Aquesta és la conclusió de la Jornada PIMESTIC del sector comercial celebrada a Vilafranca que va ser presentada per la presidenta del Patronat de Comerç i Turisme, M. Dolors Rius, i pel director general de la Societat de la Informació de la Generalitat, Josuè Sallent, mitjançant videoconferència.

La jornada, impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i per l’agència ACC1Ó, ha estat organitzada pel Patronat de Comerç i Turisme i el Centre Àgora amb la col•laboració de totes les associacions de comerciants de la vila. La jornada ha reunit a una quarantena de comerciants interessats en millorar els negocis amb l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

En aquest sentit, els assistents a la jornada han considerat prioritària la millora de la difusió a Internet dels productes i serveis dels negocis. Per aconseguir-ho, els comerciants aposten per les possibilitats que ofereixen les anomenades eines 2.0, aplicacions en línia que permeten la interacció. Els blogs corporatius o les xarxes socials com Facebook són solucions, en molts casos gratuïtes, que permeten als negocis crear-se un perfil públic en el que poden publicar les novetats. Les solucions 2.0 permet que siguin els propis clients els qui recomanen els nostres productes. Aquest tipus de valoracions són molt ben considerades pels internautes i, per això, cal utilitzar-les a l’hora de promocionar-se a la xarxa, ha assenyalat l’experta en noves tecnologies i ponent de la jornada Núria Gil.

Els comerciants també han valorat positivament les de solucions de màrqueting electrònic com el posicionament web que permeten millorar la visibilitat dels webs a la xarxa. El posicionament web és una tècnica de màrqueting que permet col•locar les pàgines corporatives entre els primers resultats dels cercadors.

Com a cas d’èxit , Raúl Cortés, de l’establiment Dana de mobiliari infantil de Vilafranca, ha exposat la seva experiència durant aquest primer any de funcionament la web www.bebesdana.com on es pot fer compra online. Remarcava que ha augmentat el nombre de clients i que amb la web estan venent fins i tot fora de Catalunya. En sis mesos va recuperar la inversió feta en el disseny i gestió de la web i ara només espera poder dedicar més temps a aquestes noves eines que la nova tecnologia posen a l’abast del comerç.
La jornada també ha servit per mostrar als comerços els ajuts que s’ofereixen des del Pla PIMESTIC per millorar la competitivitat de les empreses amb les TIC, com per exemple el Servei d’orientació PIMESTIC. Amb aquest servei subvencionat les empreses reben un assessorament tècnic neutre de mans d’un expert en noves tecnologies homologat per la Generalitat per saber quines són les tecnologies més adients per als seus negocis i com implantar-les correctament. El nou servei de posicionament web està especialment adreçat a empreses que disposen de pàgina web i volen aconseguir més visibilitat en la xarxa col•locant-la en els primers llocs dels resultats dels cercadors d’Internet.
Finalment es va explicar el web de PIMESTIC www.pimestic.cat on s’ofereixen altres recursos útils perquè les empreses coneguin que són les TIC i com millorar els negocis per mitjà de les noves tecnologies. Les Guies d’empresa, una guies informatives descarregables sobre solucions TIC empresarials, i la possibilitat de realitzar una autodiagnosi en línia perquè els negocis analitzin quin és el seu estat de digitalització són alguns dels recursos més destacats.
La jornada la va cloure l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que va animar tots els presents a apostar per les noves tecnologies i d’aquesta manera millorar els processos, estalviar costos en la gestió i, en definitiva, augmentar la competitivitat i la productivitat dels negocis que són els que donen vida a un municipi i els que creen ocupació.

Comentaris