El PP de Vilafranca vol que es comuniquin les dades dels immigrants il·legals

21/04/2010 - 10:45h

El regidor del PP a Vilafranca, Josep Ramon Sogas, ha comunicat la seva decisió de presentar una moció al ple de dimarts per tal de demanar que es comuniquin les dades sobre els estrangers en situació irregular que constin al padró municipal a la Direcció General de la Policia o, en el seu cas, reclamar al Govern de l’Estat que procedeixi a la sol·licitud permanent d’aquestes dades.
Segons el regidor cal que es passin les dades dels immigrants ‘sense papers’ per tenir un control i perquè la situació econòmica que hi ha així ho requereix.
Sogas ha volgut deixar clar, però, que la moció només fa referència a la immigració il·legal ja que és la que suposa un greu perjudici per la immigració legal pels problemes d’economia submergida, convivència i marginalitat que se’n poden derivar.
Josep Ramon Sogas ha explicat que sempre han estat partidaris de comunicar aquestes dades a la Policia però que ara encara troben que és més necessari perquè “la situació econòmica agreuja les seves condicions ja que normalment els ‘sense papers’ estan en condicions gairebé d’indigència i això no ho podem permetre. Podem cobrir les seves necessitats bàsiques però no gaire més i per això cal un control estricte”.

A més, el popular considera que passar aquestes dades només és un exercici de fer complir la llei sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya, que estableix que les administracions permetran l’accés a la informació de què disposen sobre els estrangers als òrgans competents en el control dels fluxos migratoris.
Sogas vol recordar, a més a més, “que la inscripció al padró municipal no constitueix prova de la residència legal a Espanya ni atorga cap dret que no es reculli a la llei especialment en qüestió de drets i deures dels estrangers”.
El regidor és conscient que la moció no s’aprovarà i que segurament li diran “racista” però afirma que l’únic que pretén és fer complir la llei i establir un millor control.

També et pot interessar

Comentaris