Els Castellers de Vilafranca inicien una campanya a benefici del poble xilè

21/04/2010 - 10:23h

Els Castellers de Vilafranca tornen a demostrar el seu vessant més humà ara amb el drama  que fa uns mesos va sacsejar el poble xilè, amb estrets lligams amb la colla vilafranquina. L’estima per Xile ha conduït l’entitat a participar en una campanya iniciada per reconstruir la comunitat de Huelón, de les més afectades pel terratrèmol del febrer, juntament amb les colles de Talca, USACH, Lo Prado, Cerro Navia i CEAM.

Els objectius del projecte es basen amb la reconstrucció de la comunitat de Huelón, amb assessoria jurídica i amb suport psicològic i escolar.
Per aquest motiu, l’aportació vilafranquina es farà en forma de recursos econòmics per ajudar a la manutenció dels voluntaris. La colla ha impulsat diverses iniciatives per aconseguir fons. Un d’ells és l’obertura d’un compte a Caixa Penedès (2081 0000 86 3300130198) en el que es poden fer les aportacions; la junta també ha acordat destinar a la causa el 0’7% del pressupost d’enguany de l’entitat, i finalment, per acabar de recaptar fons, s’està preparant un festival benèfic que servirà de cloenda de la campanya.
El festival solidari es farà el 29 de maig a l’Auditori de Vilafranca i en el que hi participaran diverses entitats. De moment, hi ha confirmada la participació de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca. Els diners recaptats amb totes aquestes iniciatives es canalitzaran a través de la Corporación Educacional Abate Molina.
Cap a Tolosa
D’altra banda, els Castellers de Vilafranca es desplaçaran divendres cap a Tolosa per participar durant tot el cap de setmana en els actes organitzats per promocionar Catalunya a França, organitzats per l’Agència Catalana de Turisme. Els verds faran quatre actuacions i tornaran a Vilafranca diumenge. Es preveu que s’hi desplaci un centenar de castellers amb l’objectiu de fer castells de set pisos i aprofitar per rodar castellers i canalla al tronc dels castells. La setmana que ve el desplaçament és a Carcassona.

També et pot interessar

Comentaris