CCOO i UGT de l’Ajuntament de Vilafranca demanen que es mantinguin les polítiques actives d’ocupació

20/04/2010 - 17:32h

Les seccions sindicals de CCOO i de la UGT de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès han presentat una proposta de moció de suport a les polítiques actives d’ocupació que es van crear en els pitjors períodes de crisi dels últims vint anys: Escoles-Taller, Cases d’Ofici i Tallers Ocupacionals.

El Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha decidit abandonar les polítiques actives d’ocupació adreçades als col•lectius formats per joves menors de 25 anys i per majors de 45 anys, que provocarà que s’agreugi encara més la situació laboral d’aquests col•lectius en temps de crisi.

Les dues seccions sindicals de l’Ajuntament de Vilafranca volen mostrar la solidaritat a les companyes i companys que formen part del personal que han configurat l’estructura formativa ocupacional, que treballa per fer possible un millor futur laboral dels col•lectius més febles.

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès té més de 20 anys d’experiència en programes d’ocupació i formació com són l’Escola Taller, el Taller d’Ocupació i la Casa d’Oficis. Des de l’any 1986 que es va iniciar la primera Escola Taller i fins a l’actualitat, han passat 468 joves, 48 amb 4 anys de Casa d’Oficis i 120 adults amb 7 anys de Tallers d’Ocupació

Durant aquests anys, amb aquests programes, a banda del capital formatiu dels participants, Vilafranca n’ha sortit àmpliament beneficiada. Destaquem que a través de l’Escola Taller de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’han rehabilitat diferents edificis singulars del municipi, habitatges socials, locals per a diferents usos etc. com són: la Fassina, l’Escorxador, l’edifici de Turisme, el Claustre St. Francesc, un edifici del C/ Galceran, 5 i un altre del C/ dels Ferrers, 54. Mitjançant el programa de Casa d’Oficis s’ha fet una intervenció en la millora de tot l’entorn natural de la Riera de Llitrà i s’ha creat un servei de càtering social dins del mòdul de cuina.

Les seccions sindicals de la UGT i de CCOO de l’Ajuntament de Vilafranca també demanen a la Generalitat de Catalunya que reconsideri la seva decisió d’eliminar les Escoles Taller, Cases d’Oficis i Tallers d’Ocupació i obri una nova convocatòria per aquest any 2010. així mateix, demanen que l’Ajuntament faciliti la continuïtat dels programes o la reubicació del personal afectat que depèn de l’ajuntament.

Comentaris