La nova colla castellera es dirà Colla Jove Xiquets de Vilafranca

17/04/2010 - 07:50h

De mica en mica es van coneixent més detalls sobre la notícia que la setmana passada avançava el 3d8 referent a la gestació d’una nova colla a Vilafranca. Aquesta vegada les notícies tenen nom i cognom, ja que és el que s’ha designat com a portaveu de la nova entitat, el casteller Manel Cantón, qui les confirma. La que es convertirà en la tercera colla a la vila es presentarà sota el nom de Colla Jove Xiquets de Vilafranca.

Fidels a la idea de conjugar tradició amb modernitat, els impulsors de la nova colla han volgut agafar un nom que simbolitzi els dos àmbits, segons explica el mateix Cantón. D’una banda, la paraula Jove (que no és nova a Vilafranca perquè als anys vuitanta ja hi va haver una colla amb aquest nom), és una invocació a la novetat i a la modernitat, en un intent de trencar motlles i crear una filosofia pròpia de colla, “la colla del segle XXI”, tal com pretenen els impulsors.
D’altra banda, la incorporació de la paraula Xiquets, un mot gens propi de Vilafranca i del Penedès, vol ser un homenatge a 200 anys de castells a la vila, ja que van ser els dels Xiquets els primers que s’hi van veure. Combinació de passat, present i futur per a una colla que continua fent passos per poder dur a terme la seva presentació en societat, tot i que encara no hi ha data fixada per a aquest esdeveniment.
De moment, Manel Cantón explica que els impulsors han constituït a la colla una junta fundacional de transició, de manera que quan comenci la seva activitat castellera es durà a terme una assemblea extraordinària per tal de nomenar els càrrecs i redactar els estatuts que la regeixin.
El que sí que es té clar des d’aquesta junta fundacional, formada per unes vuit persones, és que la Colla Jove Xiquets de Vilafranca vol ser “una colla democràtica”, sense personalismes i en la qual es doni possibilitats de participació a tothom.

També et pot interessar

Comentaris