Benet Jané critica l’Adif perquè no millora la seguretat al voltant de l’estació del Vendrell

15/04/2010 - 19:37h

L’alcalde del Vendrell, Benet Jané, ha denunciat que l’administrador ferroviari Adif “no està complint amb les seves obligacions” pel que fa a la seguretat i a “les millores que s’han de fer” a l’estació de tren del Vendrell. La crítica de Jané coincideix amb un fet luctuós d’aquest dijous, com ha estat la mort d’una dona per atropellament d’un comboi. L’incident ha passat a pocs metres de l’estació del nucli urbà principal del municipi. Tot i que els Mossos d’Esquadra mantenen oberta la investigació, tot apunta que la víctima, una dona de nacionalitat equatoriana, de 42 anys i resident al Vendrell, ha decidit posar fi a la seva vida.
Tanmateix, pel que fa a la demanda de l’Ajuntament del Vendrell a l’Adif, l’alcalde ha recordat que a finals de març l’ajuntament vendrellenc va enviar a Adif un informe sobre l’estat de l’estació, que recull diverses deficiències, tot i que recentment s’hi han fet millores.
Segons ha informat l’Ajuntament del Vendrell en un comunicat, la resposta de l’ens estatal ferroviari ha estat que “no té cap inconvenient que l’Ajuntament faci certes millores a càrrec del pressupost municipal”. Jané creu que “aquesta resposta és per emmarcar-la”, ja que “és de total competència i obligació del gestor ferroviari solucionar aquestes deficiències”.
Per a l’alcalde, un dels aspectes “més greus” és que encara no s’ha formalitzat el conveni per completar el tancament pendent que ha de separar definitivament l’espai urbà de les vies del tren. L’Ajuntament del Vendrell considera que aquest conveni és “prioritari” per la seguretat a les infraestructures ferroviàries.

També et pot interessar

Comentaris