Obertes les inscripcions per participar al Concurs de Debat organitzat per JCI Vilafranca del Penedès i JCI Vilanova i la Geltrú

13/04/2010 - 16:58h

Jove Cambra Vilafranca del Penedès i Jove Cambra Vilanova i la Geltrú organitzen conjuntament el concurs “Joves a Debat”, una competició on joves de 17 a 40 anys hauran de defensar diversos temes amb l’ús de la paraula, aplicant una sèrie de tècniques d’expressió i de debat prèviament adquirides.
El funcionament és senzill. Dos equips, formats per tres persones cadascun, s’enfronten defensant un tema que coneixeran només 20 minuts abans d’iniciar-se la competició. Mitjançant un sorteig públic, els equips coneixeran igualment si han d’estar a favor o en contra del tema proposat, i no podran consultar cap font externa per preparar els seus arguments.

Per garantir la qualitat dels debats, la Jove Cambra oferirà a tots els participants cursos de formació que inclouen el reglament del concurs i diferents tècniques aplicables a un debat. Aquests cursos previs són necessaris per conèixer els recursos que es poden utilitzar durant un debat i per garantir que tots els participants tenen les mateixes eines per intentar guanyar el concurs.

La competició organitzada per les Joves Cambres de Vilafranca i Vilanova es celebrarà en dues fases: les preliminars es disputaran el 29 de maig a Vilanova, i la final el 5 de juny a Vilafranca.

El període d’inscripcions per participar al Concurs organitzat per JCI Vilafranca del Penedès i JCI Vilanova i la Geltrú romandrà obert fins el proper 20 de maig. Els equips poden inscriure’s al web http://www.jovesadebat.cat. Cada equip haurà d’abonar 20 euros, que els permetrà realitzar el curs de formació i participar a la competició. L’equip guanyador rebrà, entre d’altres premis, un pack de cap de setmana en albergs de Catalunya, sortida en vaixell esportiu, així com l’accés a la gran final catalana. Podran participar joves de l’Alt i el Baix Penedès i del Garraf.

Durant els propers mesos, un total d’onze localitats catalanes celebraran els seus respectius concursos locals. Tots els equips guanyadors participaran a la final catalana que es disputarà el més d’octubre a Lleida, i que tindrà com a premi 1.000 euros en metàl•lic per l’equip vencedor.

També et pot interessar

Comentaris