S’aprova el Pla territorial metropolità de Barcelona mantenint íntegrament la vigència del Pla director territorial de l’Alt Penedès

23/03/2010 - 16:47h

La Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona, presidida pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha aprovat provisionalment el Pla territorial metropolità de Barcelona després que hagués finalitzat el període d’exposició pública i d’al·legacions. A la sessió hi ha assistit el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Girona.
El Pla territorial metropolità de Barcelona estableix els criteris bàsics per al desenvolupament urbanístic, delimita els espais d’interès paisatgístic i estratègic que cal preservar i estableix quines han de ser les noves infraestructures de la xarxa viària i ferroviària. Amb l’aprovació de la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona, el Pla serà tramès pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques al Govern de la Generalitat per a la seva aprovació definitiva.

El Pla aprovat manté íntegrament, sense modificacions i amb plena validesa legal el Pla director territorial de l’Alt Penedès. Cal recordar que el Pla director territorial de l’Alt Penedès es va aprovar després d’un llarg procés de participació ciutadana, amb el consens de totes les forces polítiques representades al Consell Comarcal i amb el vistiplau del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès.

El text aprovat estableix, entre d’altres coses, que “En tant no sigui formulat el planejament territorial corresponent a l’àmbit funcional del Penedès, segueix vigent el Pla Director Territorial de l’Alt Penedès, aprovat definitivament amb data 16 de setembre de 2008, al territori de la comarca en tots els seus continguts…” Quan es constitueixi el nou Àmbit Funcional de Planificació Territorial del Penedès (que inclourà les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, Garraf i l’Anoia) i es redacti el seu corresponent Pla territorial, el Pla director territorial de l’Alt Penedès quedarà inclòs dins el pla territorial del nou àmbit.

A l’espera de la constitució de l’àmbit funcional i per garantir que les decisions que es prenguin a partir d’ara en la Comissió d’Ordenació Territorial Metropolitana de Barcelona respectin plenament el Pla director territorial de l’Alt Penedès, el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Jordi Girona,ha demanat la creació d’una subcomissió formada per representants de l’Alt Penedès i membres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat.

També et pot interessar

Comentaris