L’Ajuntament de Vilafranca i el Casal impulsen un projecte pioner per combatre la solitud de la gent gran amb el teatre

10/03/2010 - 15:50h

El regidor de la Gent Gran, Fernando García, i el gerent de la Societat La Principal-El Casal, Salvador Casals, han presentat aquest matí un projecte novedós adreçat a la gent gran de Vilafranca. Es tracta de “Teatre Gran a Vilafranca”, una iniciativa que pretén agrupar unes 20 persones aproximadament majors de 65 anys, que voluntàriament vulguin participar i formar un grup artístic, sota la direcció de Marina Mestres, que faci realitat una obra de teatre.

El regidor de la Gent Gran, Fernando García, ha explicat que una de les prioritats de la regidoria és endegar estratègies per lluitar contra la solitud del col•lectiu de persones grans. És en aquest marc que la regidoria va veure amb bons ulls la proposta de l’Escola de Formació i Iniciatives Teatrals EFIT del Casal per il•lusionar persones de més de 65 anys que vulguin fer seu el repte de demostrar que amb esforç i il•lusió es poden aconseguir noves fites. El procés d’aprenentatge al llarg d’uns 3 mesos es podrà seguir a través de Penedès TV mitjançant 6 programes i portarà a un acte final que serà la representació d’una obra de teatre cap a mitjans de juliol que els mateixos participants aniran escrivint dia a dia. Segons Fernando García, l’objectiu és que aquesta activitat tingui continuïtat i cada any vagi canviant de protagonistes.
Salvador Casals ha explicat que les persones que participin a Teatre Gran tindran un procés d’aprenentatge de 26 assajos (dos per setmana) sota el guiatge d’una persona amb experiència teatral com és Marina Mestre i es combinarà el treball a l’aula amb contactes amb persones i espais relacionats amb el món teatral. La finalitat de tot plegat és que els participants aprenguin, s’ho passin bé i creïn nous cercles d’amistats i de convivència. Casals ha remarcat que el projecte, des dels seus orígens, s’ha orientat preveient un seguiment televisiu ja que era una oportunitat única de poder fer visible el treball dels participants i obrir les seves experiències a tota la vila mitjançant un repàs acurat del seu treball. Per al seguiment televisiu es compta amb l’experiència de la productora vilafranquina Punt TV.
El calendari de Teatre Gran a Vilafranca serà aquest. Entre l’11 i el 29 de març Marina Mestres farà xerrades d’explicació del projecte als centres e gent gran de Vilafranca. Els dies 30 i 31 hi haurà la trobada amb els participants. El 9 d’abril s’iniciaran els assajos, que s’allargaran fins al 6 de juliol. Emissió de 6 programes de 15 minuts de durada del seguiment de l’activitat els dies 28 d’abril, 12 i 26 de maig, 9 i 23 de juny i 7 de juliol. Assaig general de l’obra de teatre el dia 9 de juliol i representació al teatre del Casal els dies 10 i 11 de juliol. Emissió del programa final per TV el dia 21 de juliol amb una durada de 25 minuts.

També et pot interessar

Comentaris