Un grup d’empresaris fa pinya per la independència de Catalunya

05/03/2010 - 11:45h

L’Auditori del Vinseum es va omplir de gom a gom dijous al vespre per acollir la presentació del Cercle Català de Negocis (CCN), una associació empresarial integrada per empresaris, directius, autònoms i professionals que vol demostrar que l’única manera d’acabar amb l’espoli fiscal i garantir la competitivitat de les empreses catalanes és tenir un estat propi. El que vol és pressionar els polítics per arribar a la declaració de la independència de Catalunya per part del Parlament.
No és solidaritat sinó espoli
L’encarregat d’introduir la presentació va ser el director del 3d8, Ricard Rafecas, que va apuntar com els catalans estem sotmesos “a la fal·làcia de la solidaritat, quan el que estem patint és un espoli. Una persona és solidària quan decideix ella què dona i a qui li dóna. La solidaritat la demostrarem quan siguem independents”. Rafecas va animar els empresaris allà presents a afiliar-se al CCN per, entre tots, aconseguir un país lliure.
Albert Codinas, responsable de relacions institucionals del CCN, va parlar de com la por “és una cosa que se’ns inculca i jo me l’he tret de sobre” i va apuntar com els empresaris que volen la independència “no som suïcides, tots tenim responsabilitats i no volem enfonsar-nos. Per això volem un estat propi”.

Dèficit del 10,2%
Des de la vicepresidència del CCN, Jaume Vallcorba va fer tota una explicació tècnica dels perjudicis que tenim els catalans pel sol fet de pertànyer a Espanya.
Vallcorba va apuntar com Catalunya tenia un dèficit fiscal d’un 10,2%, i això suposa un total de 22.000 milions d’euros que se’n van cada any cap a Madrid. Cal dir que a Alemanya els experts diuen que més d’un 4% de dèficit fiscal ja té efecte negatiu sobre l’economia i que als Estats Units no es permet més d’un 2%.

La fàbrica d’Espanya
Pel que fa a les pensions, Vallcorba també va explicar que som els catalans els que financem les pensions de tot l’Estat espanyol i si fóssim independents equivaldria a pujar 175 euros cada més a cada jubilat. Per Vallcorba, “l’estat propi és el millor negoci per les empreses catalanes”.
Després de Vallcorba va ser el torn de Joan Canadell, secretari general del CCN. Canadell va apuntar que la situació de greuge que patim vers a Espanya fa segles que dura però que és ara quan ens n’hem adonat. “Des de sempre hem estat la fàbrica d’Espanya i volem un estat propi simplement per poder fer polítiques d’Estat i tenir veu al món”, va manifestar Canadell al mateix temps que va voler deixar clar que, agafant el PIB per càpita, si Catalunya fos independent estaríem al quart lloc com a país dins la Unió Europea. Avui en dia, com a comunitat autònoma, estem en el setè lloc.
Finalment Canadell va dir que la proclamació de la independència és “difícil però no impossible perquè necessitem 68 diputats al Parlament, cosa que vol dir uns 1,5 milions de votants. Si CiU i ERC incorporessin la independència al seu programa, segurament ho aconseguiríem”.

No tenir por al boicot
Canadell també va fer referència al boicot, i en especial al boicot del cava que es va produir el 2005. Per Canadell “si hi ha un boicot contra nosaltres, nosaltres també el podem fer contra aquells perquè seguim sent la fàbrica d’Espanya”. Pel que fa al sector del cava, Canadell va explicar que el boicot va suposar una baixada de les vendes d’un 6,5% a Espanya però, en contrapartida, va significar un augment del 6% de l’exportació. “Des de l’any 2000 que ja exportem més del que venem a Espanya per tant no s’ha de tenir por al boicot ja que continuaríem guanyant més si fóssim independents amb el que ens estalviaríem de pagar a Espanya”, va cloure.
Finalment va ser el torn del president del CCN, Ramon Carner, que va voler deixar clar que el CCN vol canviar la realitat perquè el que cal és que els empresaris donin suport a la independència de Catalunya. “Els nostres avis es pensaven que encaixar amb Espanya era el negoci, però avui ja no és així. Els empresaris catalans no tenim res a pelar si no tenim estat propi”.

També et pot interessar

Comentaris