Caixa Penedès mostra una selecció de les obres del Concurs de Pintura Jove

24/02/2010 - 15:58h

L’Aula de Cultura de Caixa Penedès Fòrum Berger Balaguer acull, a partir del proper dia 25 de febrer i fins el 14 de març, l’exposició d’una vintena d’obres seleccionades al XIII Concurs Biennal de Pintura Jove, organitzat per la Galeria d’art Anquin’s de Reus i l’Obra Social de l’entitat. El certamen té com a objectiu la promoció de joves artistes i, per aquest motiu, es vol donar a conèixer l’obra dels millors artistes presentats. Caixa Penedès ha editat un catàleg de les obres seleccionades amb imatges de les obres i currículums dels artistes, eina que els serà molt útil per la seva futura promoció.

El Concurs de Pintura Jove, d’àmbit nacional i que en aquesta edició també va ampliar-se a Portugal i Andorra, va rebre un total de 120 dossiers d’artistes, una xifra força superior a la d’edicions passades. D’entre tots els dossiers presentats, el jurat va fer una preselecció de 20 artistes (detallats a continuació) que exposen ara la seva obra a la mostra: Luciana Mariani, de Barcelona; Guillermo A. Massedo, de Madrid, Lluc Queralt, de Tarragona; Arthur Souza, de Reus (Tarragona); Cristina Galeote, de Sevilla; Hanamaro Chaki, de Barcelona; Esteve Martinez, de Barcelona; Jose Luis Cremades, de Madrid; Laura Rabanal, de Lleó; Maria Ronda Bautista, de Samieira (Pontevedra); Gustavo Diaz Sousa, de Torremocha (Cáceres); Alberto Cesar Biojo, de Barcelona; Elena Gisbert, de Valencia; Heli G.M., de Granada; Irene Gil Lopez, de Barcelona; Jose Miguel Marin, de Fuente Alamo (Albacete); Judit Andreu, de Barcelona; Laura Medina, de Malagon (Ciudad Real); Miquel Wert, de Barcelona, i Yang Shun, també de Barcelona.
El dia 23 de febrer es va fer el lliurament de premis a l’espai [ARTLOFT] de Reus, on s’exposen ara les obres. La quantia dels premis també s’ha incrementat en relació a edicions passades i serà de 6.000 euros pel guanyador del premi “Go” Caixa Penedès i de 1.500 euros, pel guanyador del premi “Maria Josepa Giner”, que atorga la galeria Anquin’s en honor a la fundadora del Concurs, convocat per primera vegada l’any 1989, ara fa 30 anys. Com a novetat, també cal assenyalar la col•laboració de la revista Bonart amb un premi especial: una de les obres seleccionades serà escollida com a portada de la revista BONART durant el 2010.
El jurat del concurs està conformat per: Josep Francesc Cortés, cap de l’obra social de Caixa Penedès; Ricard Planas, director de la revista BONART; Isabel Saludes, artista i crítica d’art; Marc Ferran, director del Centre d’Art Contemporani “Cal Massó” de Reus; Pepa Quinteiro, directora de la galeria Anquin’s i de l’espai [ARTLOFT] de Reus.

També et pot interessar

Comentaris