Gelida Decideix denuncia “traves” de l’ajuntament a la consulta sobre la independència

22/02/2010 - 11:52h

Gelida Decideix, la comissió organitzadora a Gelida de la Consulta Sobre la Independència de Catalunya, ha denunciat que l’ajuntament del municipi els posa “traves” per dur-la a terme el proper 28 de febrer i per poder informar-ne els gelidencs.
Segons han informat des de la mateixa comissió, dijous de la setmana passada, van rebre una carta signada per l’alcalde, Lluís Valls, en què se’ls demanava que retiressin els cartells que havien enganxat al mobiliari urbà, argumentant queixes per part d’alguns veïns i entitats. Per Gelida Decideix, aquest raonament “no té cap valor jurídic”, i és per tant “discrecional i arbitrari”, doncs es tracta d’un argument “que no té el suport d’una ordenança o reglament municipal”.
Després de la missiva, la comissió ha decidit retirar els cartells i no enganxar-ne cap més al mobiliari urbà ni a les façanes dels edificis. Malgrat tot, Gelida Decideix ha posat de relleu que durant els mesos de precampanya i campanya els seus cartells han compartit sovint espai a les façanes i mobiliari urbà amb altres comunicacions d’entitats i, també, amb algunes del mateix Ajuntament. “Sembla que els únics cartells que molesten són els nostres i això ens fa sospitar que el problema no són els cartells, sinó allò què diuen”, han dit des de la plataforma.
A més d’això, han denunciat que el regidor de Joventut i Festes de l’equip de govern, Joan Sayol, amb l’argument d’una ordenança inexistent, s’ha dedicat “a retirar ell mateix els cartells de la consulta” i a “difamar” sobre l’actuació de la comissió, dient que “ens saltàvem una norma que no existeix més enllà d’una idea o projecte”. Gelida Decideix s’ha queixat de “l’animadversió i hostilitat” que aquest regidor mostra “amb les idees de la plataforma”, un fet que, segons han dit, es confirma perquè Sayol ha “censurat” el comunicat que sortia a Gelida Televisió en què es demana que el dia 28 de febrer la gent de Gelida vagi a votar.
La comissió també ha carregat contra la Regidora de Benestar Social i Gent Gran, Maria Rigau, per impedir la celebració d’un acte informatiu al Casal de la Gent Gran. L’únic argument que, segons Gelida Decideix, s’ha donat des de la Regidora per negar-se a acollir aquesta xerrada informativa és que aquest tema “que no interessa a la gent gran”. Gelida decideix considera que aquesta decisió “contravé els principis democràtics” pels quals s’hauria de regir l’acció de govern d’un Ajuntament.
Finalment, la plataforma ha denunciat la negativa de l’ajuntament a cedir espais municipals per dur a terme la consulta. Segons la comissió, el govern municipal “s’escuda” en l’argumentació que la competència en matèria d’autorització per a la realització de les consultes és de l’Estat, i que per tant l’Ajuntament no pot promoure la desobediència en el compliment de la Llei. No obstant, aquesta consulta “no pot considerar-se un referèndum”, atès que el seu impuls correspon a la iniciativa particular o privada d’una associació, i examinada la legislació vigent no hi ha cap precepte legal que n’impedeixi l’impuls si adopta aquest format. Per Gelida Decideix, l’actuació del govern municipal “és contrària” a l’exercici del drets constitucionals de llibertat d’expressió i associació, i “només respon a una determinada voluntat política”.

També et pot interessar

Comentaris