3a edició del curs de formació de joves agents de salut a Vilafranca

22/02/2010 - 08:53h

Novament es posarà en marxa la tercera edició de la formació de Joves Agents de Salut adreçada especialment a tots aquells joves interessats en la promoció i l’educació per a la salut que tinguin entre 14 i 18 anys.

Aquesta formació és iniciativa de l’Oficina Tècnica de Joventut i el Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca. La finalitat és adquirir aquells coneixements, actituds, valors i aptituds necessàries al voltant de la salut des d’una perspectiva juvenil i oferir recursos per viure en condicions saludables d’una manera integral: hàbits saludables, consum de drogues, sexualitat i afectivitat, hàbits i trastorns alimentaris, etc.

Els joves que es formin tindran l’oportunitat de participar en campanyes de promoció de salut entre els joves adolescents (campanyes als instituts, tallers de promoció d’hàbits saludables…). Com que és una formació inicial sobre la salut juvenil, també s’adreça a tots aquells joves que tinguin interès en la salut, o bé, en cursar estudis postobligatoris relacionats amb la salut.

La formació enguany ha ampliat el nombre d’hores de pràctiques, en total té una durada de 40 hores, de les quals 20 són teòriques i 20 pràctiques. Les sessions teòriques estan estructurades en 3 mòduls que es desenvolupen durant 7 sessions, els dissabtes al matí de les 9:30 a les 13:30 hores, durant els dissabtes 13, 20 i 27 de març, 10, 17, 24 d’abril i 8 de maig de 2010. Les sessions pràctiques tindran lloc en diferents horaris, durant els mesos de març i abril, encara a concretar.

Els formadors i formadores són professionals de l’àmbit de la salut i de l’àmbit del lleure juvenil. Respecte els continguts, cada mòdul s’estructura en una o diverses sessions teòriques i en una sessió pràctica. La formació teòrica és realitzarà a l’Escorxador (c/ Escorxador, 19 – 21).

El primer mòdul, Vull ser un jove agent de salut, tracta sobre l’educació per a la salut i sobre la figura del jove agent de salut. El segon mòdul, Àmbits de treball dels joves agents de salut, consisteix en desenvolupar els àmbits de prevenció i promoció de la salut juvenil: hàbits alimentaris, la salut emocional, sexualitat i ITS i consum de drogues. Per últim, el mòdul Què podem fer els joves agents de salut?, tracta sobre les habilitats de treball que ha de tenir un jove agent de salut i en com organitzar activitats i campanyes de promoció de la salut.

Cal considerar que és una formació gratuïta i que els participants comptaran amb un certificat d’aprofitament del curs.

Aquelles persones interessades en participar han de realitzar la inscripció abans del 10 de març de 2010. Les inscripcions es realitzen a l’Oficina Tècnica de Joventut (c/ Galceran, 5 baixos) en horari de dilluns a divendres de les 12 a les 14h i les tardes de dimarts i dijous de les 17 a les 19h. També és possible realitzar la inscripció al SIAJ (c/ de la Font, 43) en horari de dilluns a divendres de les 11 a les 14h i les tardes de dilluns i dimecres de les 17 a les 19h, o bé inscriure’s mitjançant els Punts d’Informació setmanal dels IES.  Per a més informació, cal trucar al 93 892 08 08, a través de l’adreça joventut@vilafranca.org o als webs www.vilafranca.cat i www.siaj.net

Comentaris