El govern de Vilafranca treballa per aprovar el pressupost aquest mes

04/02/2010 - 17:01h

L’equip de govern de Vilafranca està fent tot el possible per tal d’aprovar el pressupost aquest mes de febrer. I així ho ha fet saber en una reunió de portaveus on el govern ha exposat la situació en la qual viiuen econòmicament al consistori.  “Ens han baixat molt els ingressos i això determinarà els propers pressupostos a dos o tres anys vista. De tresoreria no anem malament però des del govern creiem que no és any per fer grans inversions noves sinó que primer cal acabar el que està pendent”, ha afirmat el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz.
Segons el regidor, tots els grups van veure “força bé”la seva proposta de pressupost, però hi ha dos temes bàsics que s’han d’acabar de definir possiblement en la reunió que tindran aquest mateix vespre. El primer aspecte fa referència a serveis socials, que s’ha decidit parlar amb els tècnics de l’Ajuntament per tal de recollir el màxim d’informació possible per saber si s’han de suplementar algunes partides o no.

Més subvencions
A banda també han d’acabar de negociar sobre foment d’ocupació, del que Ruiz comenta que “potser cal anar una mica més enllà i trobar noves fórmules per aconseguir més subvencions d’altres administracions perquè l’Ajuntament no sigui qui ho assumeixi tot”. Aquests dos temes són de despesa corrent però el regidor també ha apuntat que després potser caldrà ajustar temes que són més menors.
Després de concretar diversos aspectes, el govern confia a poder presentar els comptes a finals de mes, fent que el ple ordinari no sigui el tercer dimarts de mes sinó el quart. “Pel tercer dimarts anem una mica justos perquè tots els grups han de tenir la proposta definitiva deu dies abans del ple”, apunta Ruiz.

Quatre milions d’endeutament
Val a dir que el PSC creu que l’endeutament del govern de Vilafranca ha de ser superior. Sobre aquest aspecte Ruiz comenta el següent: “Estem doblant els límits recomanats sobretot per complir la llei de barris i proposem endeutar-nos quatre milions d’euros. Sabem que el PSC ens demana més, però no creiem que ara sigui moment de fer grans inversions que potser no es poden acabar. Som partidaris d’acabar les que hi ha i no deixar-ne més al calaix”, afirma el regidor.
Des del govern creuen que poden comptar amb el suport de l’oposició per aprovar els pressupostos o, almenys, confien a aconseguir que cap grup municipal voti en contra.

També et pot interessar

Comentaris