Divendres comença el Videt més pluridisciplinari

02/02/2010 - 14:50h

La sisena edició del festival de Videoart de Vilafranca, Videt, estarà caracteritzada per un paper més important de l’espectacle. Així ho va anunciar Joan Raventós-Estellé, Joan Raven, l’ànima del certamen que va dirigir la presentació de l’edició del 2010 que divendres comença. Prop d’una quinzenna d’actes configuren un programa més pluridisciplinar que mai, amb especial atenció al videoart però amb espai també per a la dansa, la música i altres llenguatges artístics.

El lema que durant quinze dies acompanyarà Videt’10 és “Del profà i del sagrat” amb el que es planteja una dualitat i una pregunta: On són els límits entre l’un i l’altre?
Com sempre en el certamen conviuran durant dues setmanes intervencions artístiques variades, amb un eclecticisme tant d’espais com d’expressions artístiques. En aquesta ocasió, Videt ha tornat a comptar amb la col·laboració de diversos comerços de Vilafranca (La Botiga del Parquet, Viatges Abelux, Perfumeria Palau, Romeu, Odissea, DVD Club Chaplin, Electrodomèstics Guardiet i Electrodomèstics Parellada 37), una galeria d’art, Palma Dotze, sis espais públics Capella de Sant Joan, Biblioteca Torras i Bages, Sala dels Trinitaris, Escorxador i Basílica de Santa Maria), i el Cafè el Coro. La proposta d’enguany inclou la projecció dels treball de video-art presentats a la convocatòria oberta a aquests establiments. Enguany, el país convidat és Alemanya i els diferents artistes mostraran els seus treballs als espais previstos. Danae Díaz, Oliver García, Julia Boden, Alexander Wiren, Ana Fure i Cristina Schippa són els artistes alemanys o que han treballat a Alemanya que presentaran les seves propostes en una exposició comisariada per Gemma Freginé.
La importància de la dansa en Videt es plasmarà divendres de la setmana que ve amb un vespre de vídeo i dansa Butoh, una dansa japonesa, que mostraran Itto Morita i Mika Takeutsi a la capella de Sant Joan. També dansa es podrà veure el dia 20 a l’Escorxador de la mà de cinc ballarines que presentaran “Cadenes de seda: essències”.
En el terreny musical destaca l’espectacle “Imaginalírica” a càrec de Jonaina Salvador, Francisco Javier Hernando, Adrià Grandía i vj Sínoca, que actuaran el dia 13 a l’Auditori municipal.

També et pot interessar

Comentaris