Jurat i públic del Fastcurt coincideixen per primer cop en el veredicte

27/01/2010 - 11:46h

Per primera vegada en les cinc edicions del Concurs de Curtmetratges de Vilafranca, el Fastcurt, públic i jurat van coincidir en el veredicte i van donar com a guanyador del certamen el treball presentat pels penedesencs Jordi Castellví i Josep Jané, “The Guardiol”. Aquest curt va ser el que va rebre més vots d’entre les 24 propostes, la majoria altpenedesenques, presentades a la convocatòria d’enguany partint del tema “guardiola”. El curt guanyador es projectarà al programa Filmets de la Xarxa de Televisions Locals, un premi en forma de difusió que s’afegeix als premis de 300 euros i un pernil que reben els guanyadors.

Aquest és el palmarès d’una edició que ha estat més exitosa que mai, tant pel que fa a l’expectació com per a la difusió. l’organització es mostra satisfeta per la resposta de participants i públic i reconeix trobar-se en “un moment dolç”. Al mateix temps, el creixement imparable que ha començat el Fastcurt també fa tocar l’organització de peus a terra i mostrar-se autocrítica. Des de Kametta, l’entitat organitzadora, Jordi Canchales parela de Fastcurt com “un projecte de futur i amb futur però sempre parlant de creixement sostenible. No volem fer cap pas en fals i per això treballem a poc a poc mirant de millorar sempre en base al coneixement, als consells de professionals i a l’experiència que ens aporten els mateixos participants”.
Difusió
La difusió que ha aconseguit Fastcurt va fer, per exemple, que la setmana passada la gran demanda de localitats per assistir a l’acte final exhaurís les 386 localitats disponibles a Cal Bolet en mitja hora. En aquest sentit, l’organització va anunciar que la projecció de tots els treballs es repetirà un altre dia, encara sense data fixada però que probablement es durà a terme durant el mes de febrer en un altre emplaçament diferent de Cal Bolet. Aquest èxit de públic ha obligat Kametta a replantejar-se la celebració de l’acte final amb vista a l’any que ve i buscar un espai amb més capacitat.
Actes paral·lels
En un altre sentit, Fastcurt 2010 ha donat altres mostres de creixement amb activitats paral·leles al certamen, com el FastcurtLAB, el dinar-tertúlia experimental convertit en punt de trobada entre diferents punts de vista del món audiovisual. També s’ha impulsat aquest any el FastcurtENFOTO, una exposició fotogràfica de Roser Blanc sobre la producció dels treballs que han participat al certamen. La mostra anirà rodant per diferents espais tant de Vilafranca com de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris