Miquel Mata i Carles Adell obren una nova etapa per als Xicots

25/01/2010 - 08:26h

Miquel Mata és des de divendres al vespre el nou cap de colla dels Xicots de Vilafranca i Carles Adell el president, en sortir elegida la candidatura única que es va presentar a l’assemblea extraordinària celebrada al local social de Cal Noi-Noi. L’elecció del nou equip directiu dels Xicots, integrat per 28 persones, es va fer per una majoria aclaparadora dels assistents a l’assemblea: va obtenir una setantena de vots a favor, tan sols quatre abstencions i cap vot en contra.

El flamant cap de colla, Miquel Mata, té 44 anys i aquesta és la seva segona etapa com a membre dels Xicots de Vilafranca. Ja havia format part de la colla de la camisa vermella durant els anys 80, època en què pujava al pis de terços dels castells de set, i va abandonar la colla l’any 1989. Posteriorment va integrar-se als Vailets de Gelida, dels quals en va arribar a ser cap de colla durant cinc temporades. En el seu retorn als Xicots, ha parat a baixos la torre de vuit amb folre, el tres de vuit, la torre de set, entre altres castells, també ha parat a terços d’alguns castells de set i l’any passat va ser sotscap de colla. Pare de família 100% castellera, la seva filla va pujar com a cassoleta en l’únic intent de tres de nou amb folre de la colla, l’any 2005.
A l’assemblea del 22 de gener s’hi va arribar després que en l’assemblea general ordinària del 14 de desembre de 2009 s’acabessin retirant les dues candidatures que s’hi havien presentat: la continuïsta liderada per Manel Cantón (cap de colla durant el 2009) i Manel Trias (president al 2009), i l’alternativa pel consens, liderada per Carles Adell i Jaume Rovira (candidats a cap de colla i president, respectivament). Després d’un mes de converses, finalment es va arribar a l’assemblea d’aquest mes de gener amb un únic equip disposat a dirigir els Xicots durant el 2010. Deixant enrere, doncs, les divisions internes, l’assemblea va ser molt ràpida. La Junta gestora, integrada per Manel Trias, Xavier Fàbregas i Pep Solé, va llegir l’acta de l’assemblea anterior; es va presentar la canditura, es va aprovar i en poc més de mitja hora es va acabar l’assemblea. La Junta nova està formada bona part de la directiva de l’any passat, incorpora un part de la candidatura alternativa i s’hi afegeixen també xicots i xicotes que al desembre no formaven part de cap candidatura.
La Junta tècnica està formada per Miquel Mata com a cap de colla, el gelidenc Francesc Pascual com a sotscap de colla i Aina Mallol com a corresponsable de l’equip de tronc, juntament amb Pascual; l’equip de canalla és responsabilitat de Quim Mestre i Vicente Marcianes; Xavier Llenas serà el cap de pinyes i folres; i de les crosses i els contraforts se n’encarregarà Mariana Sas.
Pel que fa a la Junta social, com l’any passat s’estructura en quatre grans àrees, sota la presidència de Carles Adell. Al capdavant de l’àrea econòmica i administrativa hi ha el vicepresident i tresorer Pep Solé; Xavier Fàbregas és el secretari; Alfred Sánchez “Fredi” és el secretari tècnic; i J. Lluís Compte s’encarrega de les altes, les baixes i les assegurances. Sergi García és el cap de l’àrea de màrqueting i relacions, el qual comptarà amb el suport d’Andreu López (vocal), l’excap de colla Lluís Barrera (actuacions), Cristina Peña (vestuari), l’excap de colla Xavier Catasús (web i mitjans de comunicació) i Lídia Colomer (fotografies). Amador Martí és el cap de l’àrea d’infrastructures i serveis, amb Pedro Soto i Sergio Sáenz com a vocals. Finalment, l’àrea d’activitats i dinamització té Eva Calero com a cap, i de vocals Anna Torner, Estefania Rodríguez, Elisabeth Rodríguez, Vanessa Mariscal, Marc Torres i José Antonio Atance.
Un cop elegida la junta, el cap de colla va anunciar que les seves intencions passaven per tornar a descarregar amb freqüència la torre de set, amb l’objectiu de recuperar enguany la torre de vuit amb folre, que porten dues temporades sense assolir. Pel que fa al quatre de vuit i al tres de vuit, Mata confia que no hi haurà problemes per tornar-los a plantar. Tot seguit, Carles Adell va manifestar la voluntat de recuperar la cohesió interna de la colla, amb l’objectiu final de què tothom gaudeixi fent castells amb els Xicots de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris