Homenatge a ‘Titina’ Senabre amb l’edició de la monografia del conjunt històric d’Olèrdola

22/01/2010 - 08:38h

Avui divendres, a les vuit del vespre, es presenta a Vinseum la segona monografia del Conjunt Històric d’Olèrdola, publicació editada pel Museu d’Arqueologia de Catalunya, en un acte organitzat per l’IEP, Vinseum i el Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola.
Aquesta monografia és el fruit d’onze anys d’excavacions arqueològiques, anàlisi i estudis en el sector més proper a l’entrada del conjunt monumental, actualment visitable i incorporat a l’itinerari, i que han tret a la llum aspectes destacats sobre el traçat urbà, rituals i activitats econòmiques i de vida quotidiana dels pobladors del jaciment.

La monografia presenta una primera part dels resultats científics de la intervenció arqueològica, centrada en els 2000 primers anys documentats amb ocupació humana i que van des del període prehistòric (més de 4000 anys enrere) fins l’època romana (segle I aC).
L’arqueòloga Mª Rosa Senabre “Titina” va participar de manera molt destacada, tant en la monografia que ara es presenta com a les excavacions efectuades al jaciment d’Olèrdola. És coneguda, a més, la seva tasca en favor de la recerca, la conservació i la difusió del patrimoni històric i arqueològic de la comarca durant els anys que va estar vinculada al Museu i a l’IEP. La presentació de la publicació és un bon motiu per retre-li un petit homenatge, gairebé cinc anys després de la seva mort.
La presentació del volum anirà a càrrec de Magí Miret Mestre, arqueòleg del Servei d’Arqueologia de la Generalitat. Hi intervindran també l’arqueòleg Josep Mestres, l’arqueòleg i conservador de Vinseum Jordi Farré, la cap de la secció d’Arqueologia de l’IEP i directora de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Núria Molist, i l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort.

També et pot interessar

Comentaris