Carles Adell i Miquel Mata opten a agafar les regnes dels Xicots de Vilafranca

21/01/2010 - 11:50h

Carles Adell i Miquel Mata es convertiran demà a la nit en el president i el cap de colla dels Xicots de Vilafranca per aquesta temporada en l’assemblea extraordinària que s’ha convocat a Cal Noi Noi per mirar de desencallar la situació crítica que sacseja els Xicots a nivell intern. Aquesta situació ja ha provocat la retirada del president, Manel Trias, i del fins ara cap de colla, Manel Cantón, que han renunciat a encapçalar el seu Projecte Nou per segon any consecutiu.

El testimoni l’ha agafat Miquel Mata, que la temporada anterior havia estat la mà dreta de Manel Cantón com a sots cap de colla i que ara passa a primera línia assumint el repte de conduir la tècnica dels vermells. Mata s’ha envoltat de cares conegudes, ja que la meitat també formaven part del Projecte Nou i ha hagut de confeccionar una candidatura en poc més de dues setmanes.
Miquel Mata té la intenció, segons ha explicat, de continuar la mateixa línia que es va plantejar ja l’any passat però amb unes cares visibles diferents. Mata dóna a entendre que la seva presència al capdavant de la tècnica pot posar les coses més fàcils, que no pas les ha tingut Manel Cantón, a qui no acceptava una part de la colla. El nou cap de colla es veu amb ànim de superar entrebancs interns i assegura que compta amb un ampli suport. L’objectiu de la nova junta és “començar de zero” i treballar per la colla seguint la línia del 2009.
Per aconseguir el seu objectiu, Mata ha reunit un equip nombrós, de prop de 25 persones, que integra una dotzena de noms de la junta passada i també n’incorpora alguns que formaven part la Junta Alternativa pel Consens, que es va presentar a l’assemblea de l’11 de desembre passat i que finalment es va retirar. D’aquella llista destaca el nom de Carles Adell, que fa un mes es postulava com a cap de colla i ara presidirà l’entitat.
Miquel Mata, nascut a Cantallops, ha format part dels Xicots gairebé des dels seus inicis, tot i que durant uns anys va deixar la colla. La seva experiència castellera és àmplia, ja que ha format part del tronc en diverses posicions, des de quarts fins al baix passant per terços. Concretament, aquesta darrera temporada havia estat el baix del pilar de sis i més endavant va parar alguns castells al terç. Tampoc no és nou en el paper de cap de colla, ja que va dirigir la tècnica dels Vailets de Gelida des del 1991 fins a la desaparició de la colla, l’any 2000.
De la seva banda el fins avui president, Manel Trias, explica que després de les festes de Nadal va fer saber la seva decisió de no continuar, davant la impossibilitat “de tirar endavant el projecte tal i com funciona la colla i davant la resistència a seguir una línia de treball determinada”.
Més contundent es mostra l’excap de colla, Manel Cantón, que recorda que “durant tota la temporada passada els propietaris de la colla han volgut rebentar el nostre projecte i no ens han donat l’oportunitat de fer res”. Cantón recorda els “boicots” constants que determinades persones van provocar a les sortides i lamenta que “els personalismes i la mentalitat de la colla” impedeixin a Vilafranca tenir “dues colles de primer nivell, que és el que volíem amb el Projecte Nou”, diu.
Manel Cantón assegura que “marxo content perquè hem demostrat que amb quatre gast podíem fer castells diferents als que féiem, com el tres de set amb l’agulla, i recuperar-ne d’altres que s’havien perdut, com el tres de vuit”.

També et pot interessar

Comentaris