El robatori a l’interior de vehicles es converteix en el delicte més habitual a Vilafranca

19/01/2010 - 15:52h

El que és des de fa 15 dies nou sotscap dels Mossos d’Esquadra a Vilafranca, Agustí Pàmies, ha explicat que l’Alt Penedès és una comarca que, des de novembre del 2007 (quan es van desplegar els Mossos a la zona), no ha variat massa pel que fa a xifres de delictes. “Tenim oscil·lacions durant tot l’any. Podem estar una setmana sense pràcticament tenir res i la setmana següent és d’allò més moguda”, diu Pàmies. Tot i que els Mossos d’Esquadra no donen gairebé mai xifres delictives, el que sí ha apuntat Pàmies és que l’any passat el que més va créixer va ser el robatori a l’interior de vehicles.
Segons Pàmies al novembre i desembre la xifra va disminuir, però els primers 10 mesos van ser força moguts pel que fa a aquest tipus de delicte.  La comarca, però, es situa al mateix nivell de la resta de Catalunya, on també és molt habitual el robatori a l’interior de vehicles i on, l’any passat, de mitjana, també havia augmentat.

Pàmies ha explicat que han aconseguit retenir tres o quatre individus a la presó precisament per haver robat dins de vehicles. El nou sotscap reconeix que no és fàcil que es quedin a la presó i que aquests “sembla que s’hi estaran” perquè han estat detinguts moltes vegades abans i, a més, no s’han presentat al judici, cosa que inicia un procés de recerca.

“És un tipus de delicte molt fàcil, molt ràpid d’executar però que, molts cops, no s’emporten res perquè no hi troben res”, afirma el sotscap.  Pel que fa al tipus de delinqüents que roben a l’interior de vehicles, Pàmies assegura que són “persones que resideixen a la comarca i majoritàriament al lloc on es comet el robatori perquè, molts cops, no tenen vehicle per desplaçar-se. Són delinqüents habituals que van a peu i no tenen un dia concret per robar sinó que ho fan una mica quan poden”. La majoria de robatoris, però, són en vehicles estacionats al carrer. L’any passat només van tenir dos o tres robatoris d’aqeusta mena, que es van produir a l’interior d’aparcaments privats.

Pla Grèvol “excel·lent”
Pel que fa a la valoració del Pla Grèvol (pla especial de seguretat en empreses i comerços durant la campanya de Nadal), el nou sotscap afirma que la campanya Grèvol d’aquest Nadal passat ha estat “excel·lent” perquè no s’ha produït cap denúncia de robatori amb violència(és un dels delictes que els preocupa més) i s’ha produït una davallada molt important de furts, que és el delicte principal durant aquestes dates.

També et pot interessar

Comentaris