Manifest i recollida de signatures per demanar a l’alcalde que cessi l’interventor del Vendrell, condemnat per abús sexual a una menor

alt
19/01/2010 - 12:22h

Quatre formacions polítiques d’esquerres del Vendrell -PSC, ERC, ICV-EUiA i la CUP- han presentat el ‘Manifest per la dignitat del Vendrell’, en el qual demanen a l’alcalde, Benet Jané, que cessi de les funcions d’interventor municipal de l’Ajuntament del Vendrell Ferran Hinojo, condemnat per un cas d’abusos sexuals a una menor d’edat. Per bé que Hinojo pot recórrer la sentència a instàncies judicials superiors a l’Audiència de Tarragona, els quatre partits polítics impulsors de la iniciativa creuen que cal que Benet Jané el rellevi de manera immediata. I han iniciat una recollida de signatures de suport. Aquest manifest circularà durant les properes setmanes pel municipi, entre els àmbits polítics dels impulsors, però també més enllà, per tal que els ciutadans puguin signar el document que es lliurarà al mateix alcalde vendrellenc.
Valoracions
Des de la CUP, Rubén Suan ha titllat de “vergonya i totalment incomprensible” que l’alcalde, que en el seu dia es va emparar en el fet que la sentència condemnatòria no és ferma, encara no hagi fet fora l’interventor municipal. “Ens preocupa la pèrdua de principis i escrúpuls de Benet Jané aquesta legislatura, mantenint l’interventor i governant amb el suport de l’extremadreta”, va manifestar Suan.
Alfredo Valdivielso, d’ICV-EUiA, va comentar de la seva banda -en la presentació del manifest que es va fer dilluns- que és “molt positiu” que quatre formacions polítiques s’hagin unit en “un tema tant important”, i que arran d’aquest cas “estem disposats a lluitar contra el descrèdit de la política i les institucions. Quan més persones signem aquest manifest, més farem veure a l’alcalde el que no veu”.
Quant a la postura del PSC, Ernest Benito va destacar dilluns que el fet que Hinojo continuï fent d’interventor “és una decissió personal de l’alcalde que no entén la majoria de la gent”. “Si les persones de confiança de l’alcalde són com Ferran Hinojo, el Vendrell es mereix un altre alcaldee”, va dir també Benito.
I des d’ERC, Carme Vilar va comentar que el seu partit polític “condemna” l’actitut de mantenir en el càrrec l’interventor municipal, càrrec que el funcionari del Departament de Rendes exerceix de manera accidental. “Que tothom signi el manifest perquè coses com aquestes no tornin a passar”, va dir Vilar, la qual va lamentar que “encara hi ha gent que pensa ‘vès, aquesta nena perquè no callava’”.
La campanya de recollida de signatures per al cessament de l’interventor municipal vendrellenc s’allargarà aproximadament un mes. Si Benet Jané no actua en el sentit que demana el document, els seus promotors ja explicaran els següents passos a seguir.

També et pot interessar

Comentaris