Joves Implicats x Vilafranca (JIxV) neix per treballar pel municipi

alt
05/01/2010 - 18:19h

 

 

 

 

 

 

 

Dilluns es va presentar de forma oficial la nova entitat anomenada Joves Implicats x Vilafranca (JIxV) i que ja compta amb una trentena de membres. La presentació va anar a càrrec dels portaveus de l’entitat, Conxita Jacobs, Pablo Sancho i Marta Junqué. L’entitat encara no està registrada de manera oficial, però tenen previst fer-ho en els propers dies.
Orígens socialistes
Junqué va explicar com l’entitat “és de joves i per a joves i el tema central és Vilafranca i tot el que ens preocupa de la nostra vila”. Segons Junqué, l’entitat pretén arribar a ser un punt d’unió per a tots i totes les persones joves que vulguin implicar-se i debatre sobre el dia a dia de Vilafranca i també sobre la Vilafranca del futur. Tot i ser una iniciativa sorgida entre un grup de joves socialistes i vilafranquins, el principal tret característic de JIxV és que incorpora joves sense cap afiliació política i, per tant, segons afirmen “és un grup obert a tothom”.
Segons Junqué, la crisi econòmica ha fet que la situació de molts joves empitjori sobretot en temes d’escassedat de feina, dificultat d’emancipar-se, de poder pagar un lloguer o una hipoteca, entre d’altres.
“Davant d’aquesta situació creiem que ara és un moment idoni per debatre com volem que sigui el transport públic, l’ocupació, l’habitatge, la formació, els esports, la mobilitat, l’oci i la cultura de la Vilafranca del futur”, va afirmar Junqué.

Presencial i virtual
Sancho va apuntar com l’activitat principal de JIxV serà desenvolupar els debats sobre l’evolució del municipi. Aquests debats s’estructuren en dues vessants: la virtual i la presencial.
Pel que fa al debat virtual serà canalitzat a través del grup de Facebook “Joves Implicats x Vilafranca” i del web http://sites.google.com/site/jovesimplicatsxvilafranca/. Tots aquells joves que vulguin participar en el debat virtual han d’adherir-se al grup de Facebook, on s’aniran penjant diferents preguntes. Els debats presencials seran oberts a tothom que hi vulgui participar i el seu format variarà segon el tema de debat (taula rodona, ponència, explicació d’experiències, etc.). El fruit de tots aquests debats públics i accions és la redacció d’un document que sintetitzi les principals conclusions de tots els debats. Aquest document es farà públic i s’oferirà a totes les entitats i partits de Vilafranca. D’aquesta manera, la visió dels joves podrà ser escoltada i representada en el dia a dia de Vilafranca. Des de l’entitat calculen que tindran obert cada debat durant un mes o mes i mig.

Primer debat: el transport
El transport públic és el tema que JIxV ha escollit per iniciar els seus debats. Avui s’iniciarà el debat virtual de transport públic via Facebook. Es preveu que, a principi de febrer, es realitzi el debat presencial a l’Escorxador de Vilafranca. El debat estarà dividit en tres blocs: tren, autobús i bus urbà. El mes de març, el debat se centrarà en l’ocupació.
Des de JIxV es fa una crida a la participació de tots els joves vilafranquins a “implicar-se per Vilafranca”, perquè consideren que els joves tenen molt a dir sobre el model de ciutat actual i futura.
 

 

També et pot interessar

Comentaris