Llum verda a una nova modificació del pressupost 2009 de Vilafranca

Avatar
23/12/2009 - 17:32h

El ple de dimarts va aprovar una nova modificació del pressupost del 2009, aquest cas de poc més de 600.000 euros on les partides més grans eren 200.000 euros per fer front a una indemnització marcada per una sentència de l’anterior ajuntament i 209.000 euros per fer front a unes quotes d’urbanització al sector dels Cireres. “No comptàvem ni amb una cosa ni amb l’altra però les sentències han estat desfavorables i ho hem de pagar”, va explicar el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz.
Des d’ICV, Bernat Villarroya va manifestar la seva preocupació perquè, fins una hora i mitja abans del ple, el govern encara no havia presentat un esborrany del pressupost per al 2010. En el mateix sentit es va expressar des del PSC Francisco Romero, que va anunciar la seva abstenció i va criticar el govern per “no esforçar-se prou per parlar amb la resta sobre el proper pressupost”. “Des que es va aprovar el pressupost s’ha fet una modificació gairebé cada mes, portem 4 milions d’euros modificats i ara prorrogarem un pressupost que ja no té inversió pública. Això no pot ser”, va afirmar Romero.

Des d’ERC Pep Quelart i el regidor del PP Josep Ramon Sogas van expressar el seu vot a favor, tot i que Sogas va afirmar que no el convencia “que es pugui posar uns voluntaris al mercat que no tinguin formació policial”.
Xavier Navarro, de la CUP, va considerar que hi havia partides que no els agradaven i que s’abstindrien perquè “com sempre no hi ha una transparència en el tema de donació d’ajuts i subvencions·”.

Per part del govern, Aureli Ruiz va explicar que encara no havien presentat al ple el pressupost perquè volien presentar una proposta “per aprovar, que difícilment es tiri enrere”. Ruiz, però, també va voler deixar clar que alguns partits sí tenien la proposta i va dir-li a Romero que “podem fer les modificacions que creguem oportunes si l’Ajuntament ho necessita”. El PSC es va queixar de sentir-se “discriminat” i va recriminar a l’equip de govern que no vulgui debat amb el principal partit de l’oposició.
Finalment la proposta es va aprovar amb els vots a favor de CiU, PP i ERC i les abstencions de PSC, CUP i ICV.

En l’apartat de modificacions de pressupost també es va aprovar, aquest cop per unanimitat, una modificació del pressupost del Patronat d’Esports i una altra de Cal Bolet. També es va donar compte d’un acomiadament disciplinari d’una treballadora municipal i es va designar el regidor Raimon Gusi com a persona representant de l’Ajuntament a la Fundació Inform.

També et pot interessar

Comentaris