Més de 40.000 visitants consoliden la Fira del Gall al Parc de Sant Julià

23/12/2009 - 14:57h

La comissió de la Fira del Gall ha fet una valoració molt positiva del desenvolupament de l’edició d’enguany perquè, tot i mantenir el seu to tradicional, ha sabut modernitzar-se i posar-se al dia oferint tot allò que més interessa al visitant: qualitat, servei i creativitat. Enguany i per segon any consecutiu s’ha celebrat al parc Sant Julià, i, malgrat el context econòmic actual, no s’ha vist afectada.  L’edició d’aquest any presentava dues grans novetats que han estat tot un èxit: d’una banda la primera Exposició-Concurs de Raça de Gallina Penedesenca, que exposava més de cinquanta aus de les quatre varietats de gall i gallina autòctona penedesenca tradicional: negre, blat, barrat i aperdiuat, i de la varietat millorada per producció de carn en les seves variants i que ha estat visitada per més de 40.000 persones. “La Fira als restaurants” ha estat molt ben valorada pels visitants i restauradors i es continuarà treballant i ampliant en futures edicions.
Aquest any s’ha incrementat més d’un 15% el nombre de visitants. El centre també s’ha vist beneficiat de l’afluència de públic a la Fira del Gall. La inauguració del pàrquing de la rambla de Sant Francesc ampliant el pàrquing de la plaça del Penedès, amb un total de 511 places, ha estat un encert. En les hores punta en el rètol es veia el “complet”. Dissabte es van comptabilitzar 1.472 places de rotació i 1.400 d’abonats i el diumenge 686 de rotació i 700 d’abonats. Pel que fa a la Mostra Gastronòmica de la Cuina d’Aviram, es manté el nombre de degustacions, 13.200, i es continua la tendència a l’increment de xifres del diumenge.
A l’escorxador, també s’incrementa el nombre de peces sacrificades el diumenge. En total es van ser 1.600 peces a l’escorxador gratuït de la fira, 400 animals morts venuts a les parades, 375 de venda directa ja sacrificats i 1.480 en comandes pre i postfira.
L’activitat “L’Aviram es destapa” del dissabte al vespre va ser tot un èxit. Es van exhaurit les 1.200 tapes.
Les degustacions de vins negres DO Penedès, se’n van fer més de 12.000 en la mostra i al Superceller. Al Rebost de Nadal es mantenen pràcticament les vendes respecte la darrera edició. En total, es van vendre unes 550 unitats entre vins negres, blancs, rosats, cava i licors.
A les sessions d’iniciació al tast es va omplir la sala amb la màxima capacitat permesa en les 4 sessions, amb un total de 200 persones i en els tastos de maridatge es van realitzar dues sessions que van comptar amb una participació total de 76 persones. Pel que fa al concurs de vins negres, la primera fase d’eliminació va comptar amb 26 participants, 10 dels quals van passar a la fase final. Malgrat les baixes temperatures l’edició del 2009 es va tancar amb un èxit rotund i un temps que va acompanyar. Ara, el dubte és saber si l’edició del 2010 tornarà a la rambla de Sant Francesc o es mantindrà definitivament al Parc de Sant Julià.

Comentaris