Es lliuren els premis de la Mostra Artística Sant Ramon de Penyafort dels Monjos

21/12/2009 - 10:10h

Divendres es van donar a conèixer els guanyadors de la 26a Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort organitzada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.
Una de les principals novetats de la Mostra d’enguany ha estat la incorporació de la fotografia com a disciplina artística i que els guanyadors tindran com a premi, a banda de la quantitat econòmica que els correspongui, una exposició de les seves obres durant quinze dies al llarg de l’any vinent a la mateixa Casa de Cultura Mas Catarro. L’altra important innovació de la mostra ha estat enguany la creació d’una nova categoria per a joves en les modalitats de pintura i ceràmica i l’avançament de les dates d’obertura de la Mostra.

Imma Ferret ha volgut destacar en el seu parlament les novetats que ha incorporat la Mostra i que han estat fruit d’un treball de participació dels artistes locals. Un col•lectiu que ha augmentat de forma molt considerable la seva participació en aquesta edició que, segons Ferret, suposa la consolidació d’una “aposta ferma per mantenir l’expressió artística viva, malgrat el panorama de crisi actual, ja que és en la cultura que la ciutadania cal que expressi els sentiments profunds, molt necessaris en els temps actuals” La regidora de cultura també ha afegit que aquest és el primer pas d’un seguit d’accions que pretenen “fer de l’art una cosa de tots i on tots hi puguem participar, intentant que els més joves tinguin un espai on expressar-se també i on puguin trobar altres motivacions”.
L’alcalde, Jordi Girona, ha afegit la importància de la Mostra per donar a conèixer el teixit artístic local però també per situar el municipi dins el mapa artístic català i ha destacat la participació de l’edició d’enguany.
El veredicte del jurat, format enguany per Lucia Pérez, Emili Sempere, Elena Jordan, Ramon Nadal, Almudena Fernandez, Domènec Freixedes i la regidora de cultura Imma Ferret, ha atorgat el primer premi de Pintura, dotat amb 400 euros, a l’obra “Arribant” presentada per l’artista de Granollers, Ricard Terraza. Pel que fa al segon premi d’aquesta modalitat, dotat amb 200 euros, ha estat per una obra de la pintora Montse Almonacid, de Banyeres del Penedès, per l’obra titulada “La Font del poble del meu pare”; mentre que el tercer premi, dotat amb 100 euros, se l’ha endut una obra de l’artista Amadeu Satorra, de Sant Joan de Mediona.
A la categoria juvenil de pintura el premi, de placa i val de material, ha estat per la vilafranquina Dolors Hurtado amb l’obra titulada “London”.
Pel que fa a la modalitat de Ceràmica, el primer premi, dotat amb 400 euros, l’ha obtingut un treball del ceramista Daniel Caselles, de l’Ordal, per l’obra titulada “Finestra al buit”; mentre que el segon i el tercer, dotats amb 200 i 100 euros respectivament, han estat per Salvador Miras, de Santa Margarida i els Monjos i per Meritxell Gómez, de Vilafranca, amb l’obra “Santa Margarida i les bitlles”.
A la categoria juvenil de ceràmica el premi, de placa i val de material, ha estat pels nens i nenes de l’escola Mardefang, de l’Arboç, amb l’obra titulada “No hi ha dret”.
Enguany la mostra ha incorporat també com a novetat l’apartat de fotografia, amb la temàtica restringida als entorns del municipi o del Parc del Foix. Els guanyadors d’aquesta edició han estat Pau Garcia, de Vilafranca, que obté el primer premi dotat amb 250 euros; el segon ha estat per Anabel Ortega, amb 150 euros, per l’obra titulada “A la tardor la gent es queda a casa i les fulles al sòl” i finalment Maria José Carpio, amb 100 euros per l’obra titulada “Vinyes del Foix”. Les dues autores que han obtingut el segon i tercer premi són de Santa Margarida i els Monjos.
Finalment, en la categoria de Pintura Local el primer premi, dotat amb 200 euros, ha estat per l’artista Albert Carrasco amb l’obra “Svelato”, seguit de Valerio Escribano i de Nereida Alonso per l’obra “Montblanc”.
La participació en aquesta Mostra ha estat molt més alta que anys anteriors, especialment pel que fa a artistes locals o de les comarques penedesenques. Enguany hi han pres part 92 artistes amb 153 obres presentades, 100 en la modalitat de pintura, 28 en la categoria de ceràmica i 25 de fotografia. De les obres de pintura, 19 corresponen als 10 artistes locals que s’han presentat en aquesta edició.
Totes elles estaran exposades en diferents estances de la Casa de Cultura Mas Catarro i es poden veure fins el 10 de gener de dilluns a dissabte de 5 a 8 del vespre i de 12 a 2 del migdia els diumenges i festius, excepte els propers dies 25, 26 i 27 de desembre i 1 de gener.

També et pot interessar

Comentaris