Les caixes Penedès i Laietana aturen temporalment la fusió

alt
20/12/2009 - 17:47h

Les caixes Penedès i Laietana han aturat temporalment les negociacions del procés que les havia de convertir en una sola entitat, segons ha dit a l’ACN el director de Comunicació de Caixa Penedès, Albert Puig. El procés de fusió s’ha paralitzat per ‘guanyar temps i obtenir més informació amb l’esperança d’asseure’s una altra vegada a la taula de negociacions i parlar-ne més endavant’. Per això, dimarts que ve les dues entitats no reuniran els seus Consells d’Administració com estava previst per fixar la quantitat a sol·licitar al Fons de Reestructuració d’Ordenació Bancària (FROB). El cessament de les negociacions arriba gairebé un mes després que les dues caixes acordessin iniciar un procés de fusió.

Per reunir consells administració havien d’estar enllestida la documentació administrativa, l’acord laboral que Caixa Penedès preveia tancar aquest dilluns amb els treballadors i la negociació entre les dues entitats. Ha estat aquest tercer factor el que ha obligat a aturar el procés.

Els consells d’administració de les caixes Laietana i Penedès van acordar iniciar un procés de negociació per fusionar-se el passat 25 de novembre

Amb la fusió de les dues entitats, la nova caixa disposaria d’uns recursos propis superiors als 3.000 MEUR, gestionaria un volum d’actius superior als 32.000 MEUR i que donaria servei a un mig milió i mig de clients. Seria la tercera fusió de caixes que es du a terme a Catalunya aquest 2009, després de la unió de les caixes de Sabadell amb Terrassa, Manlleu i Girona; i de Catalunya amb Manresa i Tarragona.

Retallada d’un 15% de les plantilles

La fusió de les dues caixes preveia que s’haurien de reduir en un 15% les plantilles de les dues entitats. En el major part dels casos, segons les dues entitats, haguessin estat prejubilacions.

També et pot interessar

Comentaris