Més d’un 94% dels votants vilafranquins vol la independència de Catalunya

alt
13/12/2009 - 21:59h

El 23% dels vilafranquins i vilafranquines amb dret a vot
han votat aquest diumenge, 13 de desembre, a la consulta sobre la independència de Catalunya promoguda per la plataforma Vilafranca Decideix! . Aquest 23% suposa un total de 7.117  persones de les quals 6.720 (94,42%) ha votat que sí, 297 persones (4,16%) han votat que no, 70 han votat en blanc ( 0.98 %) i també s’han produït 31 vots nuls (0,43%). A la seu electoral del Setmanari El 3 de Vuit, un dels nou punts de la vila on es podia exercir el dret a vot, han votat exactament 378 persones. 363 han votat afirmativament sobre la consulta d’aquest històric 13-D, 6 han emès un vot contrari, hi hagut també 6 vots en blanc i 3 de nuls Les dades s’han donat a conèixer a les 11 de la nit just a la plaça de la vila, després d’un acte oficial que ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Regull. Entre el públic també hi havia la majoria de regidors de CiU, els dos regidors de la CUP i el regidor d’ERC.

Al principi de l’acte, dues hores i mitja abans de saber els resultats definitius, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull ha definit la consulta com a “diada històrica i fantàstica” i ha destacat com la mobilització ha estat “sorprenent tenint en compte el poc temps i la nula ajuda institucional que ha tingut la plataforma propulsora de la consulta”. “Per primera vegada hem votat per decidir què volem ser, la participació ha estat molt alta i això demostra que estem farts de pidolar a Madrid”, ha finalitzat Pere Regull segons abans de donar pas als quatre observadors internacionals amb els que Vilafranca ha comptat durant la jornada.

Xosé Manuel Beiras, expresident del BNG gallec, ha expressat a Vilafranca com “cap poble pot estar oprimit per un altre i com la democràcia participativa nodreix la democràcia representativa. Si no ens acceptem amb la nostra pròpia identitat no podem fer res més que marxar”. Per altra banda l’alcaldessa de Bergara,  Agurne Barrusa, ha manifestat com des d’Euskal Herria estan aprenent d’aquestes consultes i com sobretot “avui s’ha guanyat una batalla molt gran i algun dia brindarem sent independents.El dia d’avui ens ha ensenyat que quan la societat civil vol alguna cosa, la pot aconseguir”.  Des de la Vall d’Aosta, a Itàlia, l’expresident de l’aquesta regió autònoma,Robert Louvin, ha definit la consulta com un “exercici formidable de democràcia” .

Pel que fa a la plataforma Vilafranca Decideix! Felix Simon ha apuntat com “tot allò que obre la porta a la participació ciutadana dóna legitimitat a aquest tipus d’actes i aquells partits que no participen en aquestes consultes és que han oblidat que el poble ciuta`da és sobirà”. Això de banda, cal destacar que Vilafranca ha rebut la visita puntual del líder de Reagrupament, l’ex conseller d’ERC Joan Carretero.

Un cop ja oficials els resultats definitius, Jaume Claramunt, de la plataforma Vilafranca decideix!, ha expressat com consideren que la consulta ha estat tot un èxit i ho ha expressat amb les paraules següents: “que gairebé tothom que ha votat vulgui la independència ens fa pensar que anem pel bon camí i que estem cansats de la manera de fer política”. Claramunt ha manifestat que no tenien cap tipus de previsió pel que fa a percentatges però destaca que “la campanya s’ha dut a terme sense suport institucional i que gairebé una quarta part del cens hagi sortit a votar per nosaltres és tot un èxit”.

També et pot interessar

Comentaris