Dues candidatures optaran a dirigir els Xicots de Vilafranca la temporada que ve

04/12/2009 - 11:08h

Els Xicots de Vilafranca estan convocats divendres que ve a partir de les deu de la nit a l’assemblea anual d’on ha de sortir l’equip que dirigirà la colla la temporada vinent. A l’equip actual, encapçalat per Manel Trias i Manel Cantón sota el nom de Projecte Nou, li ha sortit una candidatura alternativa, que aquesta setmana ha d’acabar de tancar la llista, però que de moment té en la figura d’un expresident, Xavi Llenas, el seu portaveu.

El mateix Llenas explicava aquesta setmana que davant la impossibilitat d’arribar a una candidatura de consens, tal i com s’ha intentat però no s’ha aconseguit, es presenta una candidatura alternativa “per desencallar la situació de divisió interna” que ha marcat el desenvolupament de la colla aquesta temporada.
I precisament la divisió interna i la mala maror que ha dividit la colla aquest 2009 va ser un dels punts que es van posar sobre la taula dilluns durant l’acte de presentació de la proposta de Projecte Nou per a l’any que ve, durant el qual es va aprofitar per fer balanç de la temporada.
En aquest sentit, el president, Manel Trias, va advertir que la divisió interna i la projecció d’una imatge de desunió, els autolimita i impedeix la colla progressar. Tot i que la junta ha intentat girar la truita, admet que hi ha dos sectors diferenciats i dues visions diferents de la colla.
Calendari d’actuacions
A l’altra banda de la balança es va apuntar el calendari de sortides i activitats com a aspecte positiu, amb 36 actuacions i divuit activitats; la millora administrativa i la recuperació de marxandatge, i el treball per projectar la colla tant a la vila com als mitjans.
Pel que fa als objectius en l’àmbit social destaquen la segona fase de treballs a Cal Noi Noi, la campanya de captació de nous socis, la col·laboració amb entitats per oferir avantatges als socis, i l’organització dels actes del 10è aniversari de Cal Noi Noi.
La junta que opta a la reelecció manté una organització en cinc àrees de treball: administrativa i econòmica, màrqueting i media; activitats i dinamització; infraestructures i serveis, i la tècnica. En aquest aspecte cal destacar la creació de la figura del secretari tècnic, que recau en Fredi Sánchez. Les cinc àrees impliquen la participació de més de vint persones.
Pel que fa als aspectes tècnics, el cap de colla, Manel Cantón, malgrat tot, feia una valoració positiva de l’any perquè “cal valorar la capacitat de reacció dels Xicots”. Cantón va destacar la recuperació del tres de vuit i la incorporació del tres de set amb l’agulla al repertori dels vermells. A l’altra cara de la moneda, el tècnic anomena la poca afluència de camises a les actuacions, que sovint els ha impedit materialitzar proves bones fetes als assajos perquè “a vegades érem més gent als assajos que a les actuacions”.
Amb vista al 2010, Cantón vol consolidar els castells bàsics de vuit i poder-los fer diverses vegades durant l’any per poder treballar reptes superiors. En aquest sentit, el pilar de sis, la torre de vuit folrada i el cinc de vuit són els reptes castellers per a l’any que ve, en el cas que Projecte Nou revalidi el resultat favorable aconseguit l’any passat.

També et pot interessar

Comentaris