El compositor vilafranquí Josep Soler Sardà, Premio Nacional de Música

Avatar
02/12/2009 - 17:27h

 

El compositor vilafranquí Josep Soler Sardà ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Música 2009 en la modalitat de composició, una distinció que concedeix anualment el Ministerio de Cultura dotat amb 30.000 euros. Juntament amb Soler també ha rebut la distinció, però en la categoria d’interpretació, la soprano María Bayo.

Josep Soler ha estat reconegut “per l’equilibri en el seu llenguatge entre la gran tradició europea i la modernitat”, segons ha especificat el jurat, que també ha destacat “la seva coherència i honestedat al marge de modes i corrents, manifestada en la seva creació contínua, que ens els darrers anys ha produït diversos títols rellevants, així com edicions i enregistraments discogràfics de la seva obra”.
El compositor vilafranquí, nascut l’any 1935, és autor de més de 150 obres per a piano, orgue, música de cambra, conjunt de cambra i orquestra simfònica, entre d’altres. També cal destacar la seva abundant producció operística, que inclou diverses obres com “Edip i Iocasta”, que es va estrenar al Liceu el 1986, o “Murillo” (1995). Pel que fa a la música simfònica ha estrenat obres com “Poema de Sant Francesc” i “Eucaristia”.
Una de les seves darreres estrenes més rellevants va ser l’obra escènica “El Misteri de Sant Francesc”, que es va estrenar el 2006 al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
El febrer d’aquest any, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya va enregistrar tres obres simfòniques de Soler Sardà. Aquesta gravació es va fer a l’Auditori de Barcelona sota la direcció d’Eiji Oue. El cd du per títol “Poema de Vilafranca” i són tres de les obres simfòniques que es conserven a Vinseum.
 

 

També et pot interessar

Comentaris