L’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell obrirà portes el gener

alt
02/12/2009 - 16:10h

L’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, un equipament modern, espectacular i d’alta qualitat en un edifici de 5 plantes a l’antic emplaçament del cinema-teatre Tívoli, començarà a funcionar el mes de gener que ve. La inauguració, però, no serà fins a la primavera i s’hi espera Marta Casals, vídua del vendrellenc i català més universal. altAbans d’aquelles dates, però, aquest dissabte s’organitzarà una jornada de portes obertes, per a pares i alumnes de l’escola de música –més de 300-, i el cap de setmana dels dies 12 i 13, de 10 a 2 tant dissabte com diumenge, hi haurà visites guiades per al conjunt de la població.
Aquest dimecres, en una visita a l’obra, l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, i la directora de l’Escola de Música Pau Casals, Carlota Baldrís, s’han felicitat per la qualitat del projecte, que dignificarà la música en particular i la cultura del Vendrell en general. El complex ha suposat una inversió d’uns 6,5 milions d’euros i, entre d’altes espais, compta amb aules, bucs d’assaigs, sales polivalents i, sobretot, un parell d’auditoris. L’un té capacitat per a 330 espectadors i l’altra, per a un centenar.
L’Escola de Música Pau Casals es va començar a projectar ja fa uns sis anys, a partir del fet que, sobretot pel creixement poblacional, les actuals dependències quedessin clarament obsoletes per manca d’espai. A l’escola s’hi imparteixen estudis de sensibilització, iniciació, nivell elemental, mitjà i ampliació; i també s’ofereixen les especialitats de violí, viola, violoncel, piano, orgue, flauta, clarinet, oboè, saxo, guitarra, cant, clarinet, trompeta, llenguatge musical, harmonia, cant coral, música de cambra i conjunt instrumental.
L’Escola de Música Pau Casals també ofereix altres programes, com el d’adults i l’espai música activa, per persones que volen participar en alguna de les formacions de l’escola. Així, hi ha conjunts de corda de diferents nivells, una orquestra de nivell mitjà, un conjunt instrumental de vent de diferents nivells, un conjunt de violoncels, un conjunt de guitarres de diferents nivells, el Cor Veus Blanques i el Cor Zóngora.

També et pot interessar

Comentaris