L’Ajuntament del Vendrell reclama millorar la freqüència i reduir el temps del trajecte en tren fins a Barcelona per Vilafranca

30/11/2009 - 18:24h

L’Ajuntament del Vendrell reclamarà a RENFE la millora del servei de Rodalies pel que fa al trajecte ferroviari fins a Barcelona per la línia de Vilafranca. Aquest ha estat un dels principals punts aprovats al ple municipal celebrat aquest dilluns. En l’acord, a partir d’una moció presentada inicialment per ERC i finalment adoptada com a pròpia de tots els grups polítics, es demana que, sobretot pel que fa a horari punta, hi hagi més trens fins a la capital catalana per la línia C-4, i que des de Molins de Rei no s’aturin a cap estació. Aquesta possibilitat, per la qual caldria construir una tercera via que descongestionés el trànsit entre Molins i Barcelona, permetria guanyar un mínim d’un quart d’hora en el trajecte entre la capital del Baix Penedès i la capital catalana.
Un altre punt important del ple ha estat l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals per a l’any 2010. Com era d’esperar, govern i el principal grup de l’oposició, el PSC, han discrepat sobre si la pressió fiscal als ciutadans pujarà o no. Des de CiU es defensa haver congelat impostos i taxes i els socialistes asseguren que la congelació no serà real, atesa una pujada per llei en el valor cadastral i el qual serveix per establir el rebut de l’IBI.
El ple vendrellenc també ha donat llum verda a l’equipament d’aparells desfibril•ladors semiautomàtics per evitar morts sobtades en edificis municipals, acord que inclourà l’organització de cursos de primers auxilis i una posterior valoració sobre la possible instal•lació dels aparelles en pavellons esportius.
En uns altres punts del ple, l’Ajuntament del Vendrell ha aprovat demanar que el Cos Nacional de Policia faci controls a la vila per combatre la immigració no regularitzada, adherir-se a la lluita contra la violencia de gènere i a l’editorial conjunt que, la setmana passada, van publicar dotze diaris catalans a favor de l’Estatut. Editorial al qual també es va adherir i va reproduir divendres el 3d8.

També et pot interessar

Comentaris