L’interventor del Vendrell condemnat per abusos sexuals a una becària continuarà en el càrrec

27/11/2009 - 19:08h

Ferran Hinojo, interventor de l’Ajuntament del Vendrell condemnat al pagament d’una multa i d’una indemnització a la víctima per un delicte d’abusos sexuals a una becària, continuarà en el càrrec com a mínim fins que la sentència no sigui ferma. El PSC n’ha reclamat la destitució, mentre que Hinojo ha deixat de ser militant i vocal de l’executiva provincial del PPC de Tarragona. L’alcalde del Vendrell, Benet Jané, diu que manté Hinojo al càrrec perquè, fins que no sigui ferma la sentència, per a Hinojo cal mantenir la presumpció d’innocència i, a més, és professional en la seva feina i la resolució judicial no l’inhabilita per ocupar el seu lloc laboral. De la seva banda, el PSC, que en el seu dia va apartar l’interventor quan una menor el va denunciar per agressió sexual, ha reclamat a Jané que destitueixi Hinojo. Diuen els socialistes que el sentit de la sentència és incompatible amb el fet que Ferran Hinojo tingui diverses treballadores de l’Ajuntament del Vendrell sota la seva gestió. I el PPC ha fet públic que, des de dilluns passat, Hinojo ha deixat de ser membre del partit. Els populars van donar l’oportunitat a l’interventor municipal de donar-se de baixa de militància per evitar de fer-lo fora i Hinojo va correspondre a aquesta petició.
Recordem que segons la sentència judicial datada del passat dijous 26 de novembre, apel·lable en un termini de deu dies a l’Audiència Provincial de Tarragona i a la qual ha tingut accés El 3 de Vuit, la jutgessa encarregada de jutjar uns fets ocorreguts en un despatx de l’Ajuntament del Vendrell, el 5 d’abril del 2005, ha donat credibilitat al relat de la víctima, una estudiant que treballava al consistori vendrellenc en pràctiques. La noia, aleshores menor d’edat, té ara 22 anys.
Segons que va quedar provat en el judici oral, celebrat a Tarragona el 13 d’octubre passat, Ferran Hinojo va acariciar per darrera l’esquena de la víctima, asseguda al seu lloc de feina, i va continuar fent-li tocaments als pits, per l’interior d’una samarreta. En intentar desfer-se de l’acció, la noia va patir l’esquinçament d’aquesta peça de roba, que va exhibir com a prova durant el judici. La noia va marxar aquell dia abans d’hora de la feina i va explicar els fets al seu nòvio i a una amiga, i l’endemà també ho va fer a la seva mare, a una professora de l’institut on estudiava i al director del mateix centre. La denúncia contra l’interventor, que arran d’aquest succés va ser apartat del càrrec per l’aleshores alcaldessa, Helena Arribas, es va formalitzar al cap d’un parell de dies.
Arran d’aquest episodi, el Ministeri Fiscal va acabar demanant per a l’interventor municipal del Vendrell 1.000 euros de multa per la humiliació que va patir la víctima i el trencament de la samarreta, a més de la prohibició d’acostar-se a la noia a menys de 100 metres i a no comunicar-s’hi per cap mitjà durant 5 anys. L’acusació particular va demanar que la distància mínima entre acusat i víctima no podria ser inferior al quilòmetre, va demanar una indemnització de 4.000 euros per danys morals i també els 5 anys de prohibició d’acostament. La defensa va demanar la lliure absolució.
A partir dels diversos relats durant el judici, la sentència condemna Ferran Hinojo, com autor d’un delicte d’abusos sexuals, a pagar una multa de 15 euros diaris durant 12 mesos -això fa un total de 5.475 euros- i a pagar una indemnització de 4.000 euros per danys morals i haver estripat la samarreta de la víctima durant l’incident. En canvi, absol l’acusat d’un altre delicte, en aquest cas d’assetjament sexual laboral i pel qual també havia estat acusat. Així les coses, la jutgessa no ha posat cap impediment a que Hinojo pugui acostar-se o parlar amb la noia víctima d’aquest cas, perquè, atès que des dels fets han passat més de quatre anys i no hi hagut cap més incident entre les parts, no hi ha una situació de perill real per a la víctima.
Quant al pagament de les despesses processals del cas, l’esmentat Jutjat del Penal de Tarragona imposa el 50% a l’acusat i l’altre 50% es declara d’ofici.

També et pot interessar

Comentaris