El Penedès, pedrera de ‘trincos’

Avatar
27/11/2009 - 09:48h

S’alça el teló i es veu un tècnic de laboratori, un òptic, un dentista i un informàtic vestits de mossèn i cantant a capella. Baixa el teló i es veu un jurat i un públic entregat després de la interpretació del quartet de Vilafranca. No és ni una pel·lícula ni un acudit, és el que va passar el 27 d’octubre al Palau de Congressos de Tarragona durant la primera gala del concurs “Buscant la Trinca”. Oriol Castells, Fèlix Hill, Albert Rodríguez i Joan Català són quatre vilafranquins que van provar sort en el concurs organitzat per trobar tres clons del trio musical que protagonitzaran una pel·lícula sobre la seva carrera artística. Ho van provar i els va sortir molt bé, tal com es va poder veure en el primer programa que TV3 va emetre dimarts i en el qual es va oferir la gala de Tarragona amb la participació dels vilafranquins.
El quartet va interpretar el tema El canonge de la Seu amb una riquesa i correció vocal de tal magnitud que va deixar bocabadats la Trinca de veritat, que va arribar a admetre que “ho han fet millor que nosaltres”, i el jurat, que integren Lloll Bertran, Carme Conesa i Imma Sust. No cal dir que hi va haver unanimitat tant a l’escenari com a la platea i el grup va passar a la fase següent juntament amb altres candidats de la mateixa remesa.
Certament, la seva actuació va causar sensació, però els que els coneixen no els ve de nou aquest bon fer amb les cançons de la Trinca. Els quatre nois, d’edats entre els 29 i els 37 anys, formen part de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca i d’aquí en va sortir un grup totalment amateur de nom Romesco que es dedica a cantar de manera més o menys regular. Com a grup, participen en la cantada de caramelles i sempre busquen temes amb els quals puguin combinar música amb humor. Per això, amb les cançons de la Trinca s’hi senten com peix a l’aigua i algunes ja formen part del seu repertori.
L’experiència televisiva els va semblar divertida tot i que es van passar sis hores vestits de capellans.
Però el quartet no és l’únic grup de vilafranquins que ha participat en el programa. Tal com anunciàvem la setmana passada, tres joves estudiants de Vilafranca també van provar sort en el càsting, però, de Barcelona. Curiosament van triar la mateixa cançó que els seus convilatans, El canonge de la Seu, i també van triar l’abillament religiós com a complement a la seva interpretació. En aquest cas, però, els tres nois, estudiants de 17 anys, no van aconseguir anar més enllà i, tot i la bona posada en escena, l’humor i la desimboltura amb què van interpretar la cançó no van passar a la fase següent. Amb tot, com a participants a la gala de Barcelona, que es va fer a l’Auditori, la seva actuació també es podrà seguir per televisió. Serà durant l’emissió de la gala de Barcelona prevista per al 22 de desembre.
Qui sí que serà a la fase següent és un altre participant que va acudir a la gala de Tarragona, en solitari. El jove llorencenc de 20 anys Joan Inglès va convèncer tant el jurat com els membres de la Trinca amb una interpretació rockera de la cançó Em descontrolen les neurones. Inglés ja té experiència davant del públic perquè, actualment, és el solista del grup de música els Clics, on també toca l’acordió, estudia art dramàtic i s’està especialitzant en temes musicals.
El quartet vilafranquí i el llorencenc estan ara en espera de rebre una trucada que els informi del dia, l’hora i el lloc de la pròxima cita amb les càmeres. De la convocatòria següent han de sortir els finalistes que al gener competiran per fer-se un lloc al trio que, finalment, serà protagonista cinematogràfica de la vida i obra d’un grup que va deixar petjada en la història musical del segle XX.

També et pot interessar

Comentaris