‘El Messies’ de Händel tornarà a Vilafranca dotze anys després de la mà de la Polifònica

Avatar
27/11/2009 - 09:30h

L’Agrupació Polifònica de Vilafranca prepara el tradicional concert de Sant Esteve, que enguany tindrà un caire especial. No només perquè es consolida l’Auditori Municipal com a escenari, sinó perquè es presentarà una obra de primera magnitud. El cor vilafranquí ha triat el Messies, de Georg Friedrich Händel, considerada una joia del Barroc i que al mateix temps serveix per commemorar el 250è aniversari de la mort del compositor alemany.

La Polifònica estarà acompanyada per l’orquestra de cambra Terrassa 48 i reforçada amb la soprano Elena Copons, la contralt Montserrat Bertal, el tenor Albert Casals, i el baix Xavier Mendoza. La direcció del cor i de l’orquestra anirà a càrrec del sadurninenc David Hernàndez.
Davant la magnitud de l’esdeveniment, la Polifònica va voler fer una presentació oficial del concert, que es farà el 26 de desembre a les set de la tarda. En l’acte de presentació, el director David Hernàndez va destacar de l’obra la seva complexitat. “És una peça viva i molt vigent perquè des de la seva estrena el 1742 s’ha anat interpretant sempre i se n’han fet diverses reorquestracions”, va explicar.
De la seva banda, el director titular del cor, Xavier Cervera, va recordar que la peça no és nova per a la Polifònica, ja que el 29 d’agost del 1997 ja la va interpretar a Vilafranca, en el marc de la festa major, en motiu del 50è aniversari de l’entitat.
Les entrades per al concert de Sant Esteve ja són a la venda a través del Telentrades a un preu de 16 euros. Els dies 3, 10 i 17 de desembre es podran adquirir a les taquilles de Cal Bolet i el mateix dia de la funció, a un preu de 18 euros, n’hi haurà de disponibles a la taquilla de l’Auditori.

També et pot interessar

Comentaris