Pas endavant per fer realitat el Centre d’Interpretació del Cava

26/11/2009 - 17:54h


El futur Centre d’Interpretació del Cava va prenent forma mica en mica. Després de més de dos anys de començar a treballar en la rehabilitació de la Fassina de Can Guineu, l’històric edifici que ha d’acollir aquest centre museístic, aquesta setmana s’ha donat a conèixer quin és el projecte guanyador del concurs d’idees que l’Ajuntament va convocat per escollir l’avantprojecte museogràfic. Tal i com va anunciar l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, en la presentació d’aquesta proposta, d’un total de 17 empreses que es van presentar a la convocatòria, Lunatus SL ha estat finalment l’escollida. Aquesta companyia compta amb una àmplia experiència en el sector, ja que en els últims mesos ha dissenyat 8 dels pavellons que van formar part de la passada Expo de Saragossa i també s’ha responsabilitzat de donar forma a l’Espai Gaudí de La Pedrera, al Museu de la Música de Barcelona o al Parc Arqueològic de les Mines de Gavà, entre d’altres.
Segons han explicat els responsables d’aquesta empresa, Albert Ripoll i David Puentes, el projecte que han ideat pel futur Centre d’Interpretació del Cava es basarà, sobretot, en l’ús de les noves tecnologies. Aquest sistema permetrà convertir en multifuncionals els espais de la Fassina, un dels reclams que es feia des de l’Ajuntament que està interessat a poder donar diferents usos a les sales d’aquest edifici.
A través d’un complex sistema d’audiovisuals, al museu s’hi vol recrear un conjunt de sensacions al voltant del cava, la Festa de la Fil·loxera, la història de Sant Sadurní i la mateixa Fassina de Can Guineu. Les olors, el tacte, els colors i el món dels sentits en general serà protagonista en aquest equipament cultural que, segons peticions explícites del consistori sadurninenc, ha de poder complementar una visita a les caves, i no mostrar el mateix que allà s’hi pot veure.

També et pot interessar

Comentaris