Comença la campanya pel 13D

25/11/2009 - 16:37h

Tot és a punt perquè aquest diumenge comenci la campanya per la consulta sobre la independència, que es realitzarà el 13 de desembre a 161 municipis catalans, entre ells Vilafranca i l’Arboç.  Per acabar d’explicar-ne els detalls i demanar la màxima participació, els representants de Vilafranca decideix! van realitzar una roda de premsa acompanyats pels representants de Vilanova i la Geltrú, l’Arboç i el Vendrell, que realitzarà la consulta el 28 de febrer. Així, els municipis de la Vegueria Penedès estan ja treballant de manera activa per realitzar la consulta .
Pel que fa a Vilafranca, els seus representants van explicar que seguien en peu els vuit locals que ja havien anunciat per anar a votar i van detallar que el local de l’Espirall seria al carrer Espirall número 58 i el de la Girada, davant dels jutjats. A Vilafranca hi haurà 16 taules repartides entre aquests vuit locals.

Acte a Vilafranca
L’acte d’inici de la campanya a Vilafranca es realitzarà, però, dijous vinent dia 3 de desembre al teatre municipal Cal Bolet, a partir de dos quarts de nou del vespre. L’acte estarà presentat per Rita Marzoa i comptarà amb Vicent Partal, Ruth Carandell, Joan Reig, Montserrat Carulla i Titot, entre d’altres. El que es pretén amb aquest acte de Vilafranca decideix! és “que la jornada englobi totes les sensibilitats i intentar no aixafar cap acte de les altres entitats, ja que cadascuna muntarà els que cregui oportuns”. El format de l’acte serà un míting tradicional per recuperar l’esperit polític i retornar la veu a la gent.
Pel que fa a temes econòmics, des de Vilafranca decideix! es demana el màxim d’aportacions possible per finançar la campanya i ha anunciat que CiU ha aportat els 50 euros per regidor que la plataforma demanava (400 euros en total) , així com també ho ha fet ERC (50 euros) i la CUP (100 euros).

Diumenge al Fòrum
En la roda de premsa, els representants dels municipis de la Vegueria també van anunciar l’Acte Nacional d’inici de la campanya, que es farà aquest diumenge a partir de les 12 del migdia a l’Auditori del Fòrum de Barcelona. En aquest acte intervindran representants de comissions organitzadores de tots els territoris (inclosa Vilafranca decideix!) i hi haurà un parlament de Josep Maria Terricabras, entre d’altres.
L’entrada a aquest acte és de deu euros per al públic en general i els voluntaris i adherits a les comissions organitzadores locals només hauran de pagar cinc euros.
En l’acte també hi intervindran represenants de decidim.cat i Osona decideix, per tal de donar un sentit més unitari a la consulta. Cal destacar que, abans de començar l’acte, hi hauria plenari de les diferents comissions organitzadores.

L’esquerra independentista
Per altra banda, representants del conjunt d’organitzacions i col·lectius de l’esquerra independentista de Vilafranca van realitzar, dimarts a la tarda, un acte simbòlic a l’Escorxador per donar suport a la consulta i anunciar que 70 dels seus militants s’ofereixen a Vilafranca decideix! per treballar en el referèndum. A més, en l’acte, van llegir un manifest on demanen que el màxim de gent vagi a votar el 13 de desembre i que votin massivament pel sí. Per aquests col·lectius “és el teixit popular i associatiu català el que ha de ser protagonista de l’organització d’aquests referèndums”.
Amb aquesta setantena de militants ja són 260 els voluntaris que té la plataforma Vilafranca decideix! per col·laborar en la consulta sobre la independència.

També et pot interessar

Comentaris