UTYMAT dels Monjos tanca avui i deixa 145 persones al carrer

20/11/2009 - 09:11h

Segons informa el comitè d’empresa, la fàbrica Utymat de Santa Margarida i els Monjos (que es dedica a fer components per l’automòbil) tancarà avui les seves portes després de rescindir tots els contractes. A partir d’avui, doncs, segons expliquen, l’empresa entra en una fase de liquidació i es posarà a la venda la maquinària. Fa uns dies, els treballadors d’Utymat van manifestar-se a la plaça Sant Jaume de Barcelona per protestar davant aquest tancament i lamentar també la passivitat amb la qual les administracions han actuat, al seu parer, per ajudar que l’empresa no es tanqués.
Segons un comunicat enviat pel comitè d’empresa, els treballadors porten més d’un any “patint ERO’s i deslocalitzacions de treballs que teníem nosaltres en benefici d’unes altres empreses adquirides pels mateixos accionistes”. Aquests són uns fets que, segons els treballadors, van acabar de desestabilitar totalment l’empresa que ha passat dels 250 treballadors que tenia fa dos anys als 145 que tenia en l’actualitat.

En el seu comunicat el comité d’empresa vol denunciar d’una manera enèrgica el que ells consideren “una gran passivitat de les administracions”, tant de la Generalitat com de l’Ajuntament dels Monjos.
Els treballadors acusen el Grup Koerner (amb Sebastià Clotet al capdvant) de “d’exprémer l’empresa, descapitalitzar-la i deteriorar la relació d’Utymat amb els seus principals clients, que són Seat i Nissan-Renault. Això ha abocat l’empresa a un concurs de creditors, primer de continuïtat i l’últim ja de liquidació”.

Crítics amb Nissan
El comitè d’empresa explica en el comunicat que durant els processos concursals, Nissan Renault sempre havia dit que estava predisposada a acceptar que el projecte que ocupava el 75% de la plantilla es quedés a Utymat dels Monjos però que “aprofitant l’actuació” dels accionistes d’Utymat Nissan Renault, ens ha traslladat que descarta ara la predisposició i s’autoajudica el projecte, fet que suposa el tancament inevitable de l’empresa dels Monjos.
Els treballadors es lamenten a la nota de l’actitud de Nissan ja que consideren “indignant que Nissan, a qui la Generalitat ha donat tantes ajudes per salvar llocs de treball, competeixi ara amb una empresa com la nostra, aprofitant la seva posició de ser jutge i part”.

Crítics amb l’administració
Però el comité d’empresa també té dures paraules per a l’administració ja que considera que “quan es tracta de grans empreses fa un gran esforç però quan passa a les petites empreses no fan res. No podem admetre que les grans empreses tinguin privilegis i això suposi el desmantellament de les petites empreses perquè els diners són de tots”.
En aquest mateix sentit, demanen que “la Generalitat s’esforci perquè tots els treballadors, siguin de l’empresa que siguin, siguin tractats igual, per molt que l’empresa estigui situada fora del cinturó metropolità de Barcelona.
Finalment exigeixen a la conselleria de Treball el mateix esforç que ha mostrat en altres casos per pal·liar la situació que genera el tancament d’Utymat.

També et pot interessar

Comentaris