Eulàlia Valldosera col·labora en un espectacle de dansa al Mercat de les Flors

18/11/2009 - 17:30h

L’obra de l’artista vilafranquina Eulàlia Valldosera ha estat present aquesta setmana en l’espectacle “Event”, que es pot veure al Mercat de les Flors de la mà de la Merce Cunningham Dance Company i que, fins diumenge, serà present a l’espai barceloní amb sis actuacions.

Sota el comissariat de la Fundació Antoni Tàpies, aquestes actuacions compten amb les creacions dels artistes visuals Eulàlia Valldosera, l’obra de la qual hi ha estat present en les funcions de dimarts a dijous, i d’Antoni Tàpies, que ho farà fins diumenge.
En concret, Valldosera ha fet per a la representació d’Event una adaptació i recreació d’algunes instal·lacions lumíniques de la sèrie “Aparences” (1992-1996), com ara “Cuina”, o “Love’s sweeter than wine” i de la sèrie “Envasos: el culte a la mare” (1996). També intervé amb la il·luminació de tot l’espectacle: a través del moldeig dels climes lumínics, l’artista treballa amb les ombres dels ballarins.
Els ballarins de la Merce Cunningham Dance Company desenvolupen diferents patrons de moviment a partir del “dance forms”, programa amb el qual el coreògraf Merce Cunningham, que va morir fa uns mesos, treballava les coreografies, de manera que cada actuació esdevé única i diferent de l’altra, segons la seva metodologia de creació. A banda de la dansa i les creacions visuals dels artistes, “Event” també incorpora música. Sota la coordinació de David Albet, l’actuació musical va a càrrec d’Agustí Fernández, al piano; Liba Villavecchia, al saxo; Joan Saura, samplers; Barbara Held, flauta; Arnau Sala, bateria i percussió, i Ferran Fages, a la guitarra. El director musical de la companyia és Takeisha Kosugi.

També et pot interessar

Comentaris