La temporada ‘Anem al teatre’ per a escolars espera 13.800 espectadors aquest curs

18/11/2009 - 10:16h

El programa ‘Anem al teatre adreçat a alumnes d’entre els 3 i els 18 anys, que des de fa tretze anys impulsa la Diputació en col·laboració amb els ajuntaments, es preveu que arribi aquest curs a més de 13.800 espectadors a tota la comarca.. En aquesta ocasió s’ha apostat per reforçar la qualitat dels espectacles amb un esforç important a nivell econòmic, ja que el seu cost arriba als 171.890 euros. Aquest pressupost permet que el preu de l’entrada se situï en els 4,80 euros, el mateix que per als alumnes de fora de Vilafranca que hi tenen inclòs el transport.

Noms tan rellevants i coneguts com la Vella Dixieland, l’Orquestra Àrab de Barcelona, Pep Bou amb Pep Pascual, i Marcel Gros (l’espectacle que de moment té més inscrits), són alguns dels que figuren en la programació del curs 2009-2010 i que configuren una oferta de gairebé una vintena d’espectacles entre teatre, música i dansa per a alumnes des del cicle infantil fins a Batxillerat i cicles formatius.
El tècnic de Cultura de la Diputació, Joaquim Aloy, va agrair la “renovació de la confiança” demostrada pels ajuntaments i els centres de l’Alt Penedès en un programa en el que enguany s’ha vetllat especialment per la qualitat amb una tria ben feta dels espectacles.
Aquestes dies, els més petits assisteixen a l’espectacle de titelles que acull Cal Bolet, “El conte de la lletera”, que veuran més de 2.000 alumnes. Per als més grans, d’educació secundària i batxillerat s’ha programat el cicle “Teatre i literatura” en el que els alumnes assistiran a Cal Bolet a unes escenificacions de les lectures obligatòries de català i castellà, La bogeria, de Narcís Oller, i Nada, de Carmen Laforet.
Entre els espectacles altament recomanats n’hi ha un de dansa protagonitzat per una companyia extremenya, la Karlik Danza Teatro amb la producció “Niña Frida”. També és de destacar un muntatge teatral italià “Senzacoda. Una storia sulla diversità”, a càrrec de la companyia Quelli di Grock, que va ser definit com “l’espectacle estrella de la temporada”.
Pel que fa als resultats del curs anterior, els responsables del programa van apuntar una participació de 14.623 espectadors, amb una participació de 8.622 alumnes (i una mitjana d’1,7 espectacles per alumne). Encara en el capítol de xifres, es van dur a terme 73 funcions durant tot el curs i hi van participar 52 centres educatius provinents del 100 per 100 de municipis de la comarca.

També et pot interessar

Comentaris