Floretes i autocrítica

16/11/2009 - 11:12h

Els Castellers de Vilafranca van posar dissabte a la nit el punt i final a la temporada 2009 amb el tradicional sopar, una cita que va reunir a la nau de Cal Figarot més de 500 persones. El sopar, com cada any, es va convertir en el marc perfecte per repassar un any intens amb molts aspectes positius i algunes ombres que no es van voler passar per alt.

El cap de colla, David Miret, es va encarregar de fer balanç, fent un esment especial al cinc de vuit amb l’agulla i el tres de nou amb folre i agulla, castells que els verds han assolit per primera vegada i que en el cas del segon han estat els primers a descarregar. En aquest punt, el cap de colla va demanar un reconeixement per a l’equip pilaner, renovat de cap a peus aquesta temporada i al que va definir, en certa manera, com el millor que ha tingut la colla pels resultats obtinguts en el seu debut.
Miret va recordar que el 2010 és any de Concurs i que “tenim a l’abast aconseguir el cinquè consecutiu”.
Pel que fa a objectius, va posar com a primers de la fila el quatre i el tres de nou amb folre i agulla, junt amb el pilar de vuit amb folre i manilles i, una vegada més, el tres de deu amb folre i manilles com a estendards per a Sant Fèlix. David Miret va prometre continuar treballant i va assegurar que “mentre jo sigui cap de colla, els Castellers de Vilafranca no anirem cap avall”.
En el seu torn, el president de l’entitat, Miquel Ferret, va recordar que el 2009 havia de ser un any d’impàs, però que els Castellers de Vilafranca han aconseguit mantenir-se capdavanters “amb més treball, assaig i actuacions que ningú” perquè “el conservadorisme no s’adiu amb nosaltres”. Ferret va afirmar que l’any vinent la colla espera “tornar a fer feliç molta gent de Vilafranca i el Penedès”.
Però, sens dubte, l’ovació de la nit va ser per a l’alcalde, Pere Regull, que amb un discurs enèrgic i no exempt de crítica va fer una crida a no adormir-se per evitar entrar en decadència: “Vénen temps durs però si recuperem la unitat, deixem enrere l’estètica i treballem, els altres somniaran camises verdes enfilant-se per tot arreu”, va dir. La intervenció de Regull, que va recordar les de la seva etapa com a president dels verds, va dir que “fa quinze anys que anem davant, això alimenta l’ego però també les ganes dels altres”. L’alcalde va constatar que “hi ha gent que sempre ha vist la colla dalt de tot però la colla és més que guanyar sempre. La colla és guanyar però també és caure”, va avisar.
La vetllada també va servir per retre un homenatge a un dels béns més preuats de la colla, la seva canalla. Un per un els menuts van rebre dalt de l’escenari el reconeixement més càlid de la nit. Els Castellers de Vilafranca també van reconèixer la tasca en benefici de la colla que durant anys ha fet Lourdes Adell Salvatella, esposa i mare de castellers de la nissaga Grau, que va rebre el premi a la Fidelitat Castellera. Les colles convidades, Al·lots de Llevant i Jove dels Castellers de Sitges també van ser distingides.
A tall d’anècdota, la carta tramesa des dels Estats Units per Fèlix Miret i que es va llegir en un moment de la vetllada.

També et pot interessar

Comentaris